Бижутер от Токио беше приветстван като японски герой, след като

...
Бижутер от Токио беше приветстван като японски герой, след като
Коментари Харесай

Магазинер стана национален герой, след като пребори разбойници със самурайско оръжие

Бижутер от Токио беше приветстван като японски воин, откакто осуети опит за грабеж. Широко публикуваното видео демонстрира по какъв начин той преследва трима бягащи обвинени, до момента в който държи оръжие, изобретено преди стотици години от самурайски воини: сасумату, японска бойна хватка.

„ Сцената “ се разиграла на известния кръстопът Шибуя в Шинджуку (Токио), който е доста известен измежду туристите. Видеото демонстрира продавач в магазин, облечен в бяла риза и презрамки, размахващ кол със сасумата с два шипа на края, задържайки трима мъже с мотоциклетни каски, съобщи NTDV. След това удря мотоциклета, който е бил повален на земята секунди по-рано.

Японските медии оповестиха, че двама обвинени са били задържани след случая в неделя и продължава издирването на трети.

Този случай провокира интерес към сасумата, оръжие, употребявано от самураите в предишното за залавяне на нарушители. Заявките за закупуване на този инструмент се усилиха внезапно след публикуването на видеото от случая, което докара до увеличение на продажбите.

Производителят на авточасти, който създава и сасумата, заяви за талази от поръчки за обичайното оръжие. Компанията, която преди продаваше единствено няколко бройки на месец, в този момент получава до 10 поръчки дневно. Президентът на компанията предизвести за нуждата от образование преди потреблението на сасумата, като означи, че тя е предопределена за самозащита и изисква избрани умения за дейно потребление.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР