Бижута за над 138 845 лева са конфискувани на Капитан

...
Бижута за над 138 845 лева са конфискувани на Капитан
Коментари Харесай

Конфискуваха рекордна пратка бижута на “Капитан Андреево“

Бижута за над 138 845 лв. са иззети на " Капитан Андреево ". Става въпрос за рекордна пратка от близо 20 кг сребърни украшения. Контрабандата е открита в турски микробус, който пътувал за Германия. Шофьорът показал документи, че придвижва бижута, които не са от доблестен метал.
Прочетете още
Минтичарите обаче се усъмнили и измежду заявената стока намерили скрити сребърните украшения. Случаят се проверява.
 
„ Пратката е арестувана преди осем дни. Две палета бяха декорирани като имитационна бижутерия и бижута от неблагородни метали. Рентгеново изследване откри, че помещението съдържа бижута, само че по способ на разбор на риска поражда подозрение, че това са сребърни произведения. Експерт удостовери, че са такива “, уточни Георги Господинов, началник на митнически пункт „ Капитан Андреево “ пред БТВ.

Най-често бижутите от блародни метали се крият към мотора на рейса поради неговата висока компактност.

" Пъуващите през граница би трябвало да знаят, че позволеното количество злато, което не предстои на обявление, е 60 грама, а на сребърни произведения – 300 грама.
Тази година има много съществени разкрития, като се надяваме да подобрим тези от предходната година, през която бяха арестувани над 140 кг сребърни и златни произведения, като единствено златните бяха 82 кг ", уточни Господинов.
" Тенденцията през тази година е сходна. Контрабандните украшения биват отнемани в интерес на страната. Обявяват се на търг, където регистрирани лица за търговия с благородни метали могат да аплайват и за ги закупят ", добави още той.


 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР