„Бих призовал левите хора и хората, които искат алтернатива, да

...
„Бих призовал левите хора и хората, които искат алтернатива, да
Коментари Харесай

Вигенин: БСП е единствената алтернатива на това управление

„ Бих призовал левите хора и хората, които желаят опция, да се консолидират към единствения сериозен индивид в лявото пространство и единствената опция на това ръководство – Българска социалистическа партия. Наша отговорност, като партия, е да създадем по този начин, че всички тези, които желаят нещо друго, да го видят в нас. “ Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в ефира на Euronews Bulgaria.

„ Аз нямам доверие, че в случай че бъде основана партия „ Трети март “, тя ще има съществено място в политическия живот на България “, счита той. Според него няма какво ново да предложи една такава групировка, още повече, че с нея не се свързват нови за политиката лица, а такива, които са минали през разнообразни партии и даже ръководството, като Весела Лечева, която неотдавна напусна Българска социалистическа партия.

Вигенин уточни и разнопосочните сигнали, които създавали неустойчивост към възможното основаване на президентската партия.

„ От една страна, имаме гневно отказване, че в президентството се бабува на някаква нова партия. От друга страна, близки до президента хора редовно в общественото пространство загатват за такава опция, дори някои от тях упорстват това да се случи. Аз считам, че най-хубавото, което може да направи президентът, е да се концентрира върху едно дейно практикуване на властта, която му е дадена от народа, а това изключва директна интервенция в партийния живот “, сподели социалистът.

Кристиан Вигенин изрази терзание, че в последните седмици не се приказва за политика, а за разпределение на постове.

„ Това е диалог, от който ние самите се опитваме да избягаме. Искаме да се приказва за политика “, акцентира той.

По неговите думи има основни регулатори, като Комисията за защита на конкуренцията, Комисията за финансов контрол, Комисията за противопоставяния на корупцията, Сметната палата, където би трябвало да участват експерти, а не ярки политически фигури.

„ Трябва да се подсигурява, че ще бъдат избирани хора на правилото на професионализма, а не на квотния принцип, както се случи с Конституционния съд. Това не трябва да се случва с регулаторите, тъй като, като се изключи че имат доста значимо значение за развиването на процесите в България, от време на време имайки по-сериозна роля от министрите, част от тях контролират процеси, засягащи целия Европейски Съюз. Затова поставихме доста остро този въпрос още в края на предходната година, поставихме го и на среща с европейските посланици. Ако се реализира единодушие, че оттук насетне не по този метод ще се развиват нещата, ние сме подготвени да предложим съществени кандидатури. Но в случай че ще бъде както до момента, няма смисъл да хабим хората “, разяснява заместник-председателят на Народното събрание.

По думите на Вигенин европейските избори са значими за Българска социалистическа партия, като сега тече сериозна подготовка за тях, само че имената ще са последното, което ще бъде несъмнено.

„ Аз съм уверен, че ще имаме мощна листа за евроизборите. Моята вяра е, че в нея ще има доста младежи, тъй като една такава акция е опция повече младежи да се ангажират в политическите процеси. Което е значимо за нас е, че в нашата листа ще вземат участие хора, които са наясно с националната политика, само че познават и европейската, с цел да могат да пазят българския интерес там “, заключи Кристиан Вигенин.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР