Бих приел повече сирийци, ако можех да се отърва от

...
Бих приел повече сирийци, ако можех да се отърва от
Коментари Харесай

Германски град пропищя от български и румънски роми

" Бих приел повече сирийци, в случай че можех да се отърва от няколко източноевропейци ", съобщи през 2015 година кметът на Дуисбург. Сега той още веднъж предизвика с изявление по адрес на българските и румънски нашественици в Дуисбург, които към този момент са 17 500, написа Deutsche Welle.

Зьорен Линк не за първи път предизвика с думите си. Преди две години кметът на Дуисбург се прочу с изречението за източноевропейците. Впоследствие Линк беше заставен да се извини за казаното. Той съобщи, че не е съумял да откри точните думи и че не желал да засегне никого персонално.

Непосредствено преди локалните изборите в Дуисбург, които ще се проведат дружно с немските парламентарни избори на 24 септември, няма и диря от предходното разкайване на политика-социалдемократ, разяснява онлайн-изданието на вестник " Ди Велт ". И показва, че в едно ново изявление Линк се хвали, че преди време получил огромна поддръжка за противоречивото си изявление.

 1970307

И освен това. Той още веднъж разпалва остарялата полемика за така наречен мигранти по беднотия, идващи от България и Румъния, разяснява " Ди Велт ".

Интервюто, за което става дума, е на вестник " Дер Вестен ". В него Линк споделя мнението си, че българите и румънците надали идват в Дуисбург, единствено с цел да си търсят работа.

 1970309

" В последна сметка Дуисбург е град с над 12% безработица ", аргументира се кметът. И прибавя, че " в случай че българите и румънците желаеха да работят, вероятно щяха да се насочат към други немски градове ". Вместо това те идват поради евтините жилища и положителната инфраструктура на града, споделя кметът.

 1970305

" Ди Велт " осведоми, че в Дуисбург сега има близо 17 500 българи и румънци, множеството от които са роми. Те се възползват от правото си на свободно напредване в границите на Европейски Съюз. Много от тях живеят в огромни групи, наблъскани в извънредно мизерни жилища в квартали като " Марксло ", прочули се като средище на обществени проблеми.

Въпросните мигранти нямат съвсем никакви шансове да си намерят друга постоянна квартира. Броят им през последните години непрекъснато нараства, написа още изданието. И прибавя, че това провокира постоянни спорове с локалните хора.

 1970304
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР