Бих подал оставка тогава, когато ми я поиска премиерът, който

...
Бих подал оставка тогава, когато ми я поиска премиерът, който
Коментари Харесай

Хинков: Бих подал оставка, когато ми я поиска премиерът

Б их подал оставка тогава, когато ми я изиска министър председателят, който ме е назначил и бъде гласувана от Народното събрание, който ме е излъчил като част от държавното управление. Не виждам съображение да депозирам такава. Аз си правя работата. Това, което би трябвало да направя, съм го направил.

Това съобщи здравният министър Христо Хинков, разяснявайки апелите за оставката му след освобождението на шефа на „ Пирогов ” лекар Валентин Димитров.

Той изясни и какви са откритите нарушавания в най-големия незабавен център у нас.

" Нарушенията са съществени, тъй като има минимум три разнообразни проблема за публични поръчки. Те са за към милион, в изключително огромни размери си, само че изобщо не са извършени. Всъщност, това не са поръчки, а заплащания за тези суми, които са без социална поръчка. Някои са без директно възлагане. Това е тежко нарушаване на Закона за публичните поръчки. Всеки началник знае, че това е едно от най-сериозните нарушавания в неговата работа ", безапелационен бе Хинков, представен от

Здравният министър разяснява и проблема с дълга на " Пирогов ", който съгласно Министерство на здравеопазването е за 301 милиона лв..

Директорът на Спешния център Валентин Димитров акцентира, че тези отговорности са насъбрани в интервал от 10 години и той няма по какъв начин да е виновен за насъбран дълг по време, когато той не е бил отпред на лечебното заведение. 

" Имаме дълг, който би трябвало да се изплаща след две години. Всеки месец главницата е в размер на 250 хиляди лв.. Аз не разясня решенията на шефа за консолидирането на предходни заеми. Аз единствено споделям, че положението на " Пирогов " не е цветущо и не е на облага ", уточни министърът. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР