Бих подал оставка, ако я поиска президентът на Република България

...
Бих подал оставка, ако я поиска президентът на Република България
Коментари Харесай

Иван Демерджиев няма намерение да подава оставка

Бих подал оставка, в случай че я изиска президентът на Република България или българските жители, добави Демерджиев 

Искания за оставки в Министерство на вътрешните работи и за чуване на министъра на вътрешните работи в Народното събрание поради случая на границата. Иван Демерджиев обаче беше безапелационен, че няма желание да се отдръпва.

И ГЕРБ, и Българска социалистическа партия поредно желаеха оставки в Министерство на вътрешните работи със сходни претекстове, споделя репортаж на .

„ Искаме оставката на основния секретар и вътрешния министър. Става въпрос за служебно държавно управление единственият, който може да освободи министъра е президентът “, съобщи Даниел Митов.

„ Очевидно е несправянето на политическото управление на Министерство на вътрешните работи и е разумно в тази обстановка да се поеме лична отговорност “, разяснява Иван Иванов, Българска социалистическа партия.

Атака, въпреки и по-умерена, пристигна и от Движение за права и свободи.

„ Трябва да се извърши инспекция и министърът, в случай че е излязъл отвън компетенциите си, както различен министър излизаше, в подобен вид може би би трябвало да се прегледа виновността на министъра. Обратно обаче - министърът не е служител на реда “, съобщи Мустафа Карадайъ.

Останалите партии в Народното събрание бяха на назад мнение - че казусът не е в министъра, а в завареното в бранша.

„ 200 милиона, мисля че бяха изхарчени за тази ограда и виждате какво е нейното качество. Сега от този престъпен случай такива трагични претенции да се вършат е несериозно “, сподели Атанас Атанасов.

„ Да решаваме същинските проблеми, а не да се фокусираме върху един човек, господин Демерджиев, който е там от няколко месеца “, прикани Кирил Петков.

„ Искаме да се разположи българската армия там и да се стреля при опасност за живота “, предложи Костадин Костадинов от „ Възраждане “.

Министърът отговори от Елхово, където беше погребението на починалия служител на реда.

„ Бих подал оставка, в случай че я изиска президентът на Република България или българските жители, досега такива претенции не съм получил “, означи вътрешният министър Иван Демерджиев.

Само " Български напредък " през днешния ден резервираха безмълвие по тематиката.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР