Бих коментирал това като един последен опит за замазване на

...
Бих коментирал това като един последен опит за замазване на
Коментари Харесай

Радостин Василев за проверката на снимките с кюлчетата: Димка, която няма да достигне нужния ефект

" Бих коментирал това като един финален опит за замазване на ситуацията. Това е една димка, която съгласно мен няма да доближи нужния резултат ", това съобщи министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев пред " Честно казано " с Люба Кулезич във връзка днешната вест, че фотосите на Бойко Борисов от " Бояна " са манипулирани.

" За мен това е целеустремен акт, с който би трябвало да се прикрие третия Доклад на Европейската комисия за върховенството на закона у нас. 4,5 точки от него са свързани с безотчетността на основния прокурор, нереформираната КПКОНПИ, избора на Висш съдебен съвет ", продължи той след оповестения Доклад на Европейска комисия за корупцията в Европейски Съюз, включващ и България.

" Когато съм бил ръководител на правна комисия в Народно събрание, променихме Изборния кодекс и това беше всичко от Има Такъв Народ ", сподели още Василев.

Според него хората, които не желаят промени в КПКОНПИ, Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи са тези, които дърпат конците на партията на Слави Трифонов.

" На всички би трябвало да е ясно, че никой не е платен ", съобщи той във връзка с опита на Политическа партия да образува кабинет.

" Още, когато Сотир Цацаров беше в КПКОНПИ имах чувство, че Има Такъв Народ не искаше да се закрие КПКОНПИ, а в този момент разбрах, че не желаят да създадат промени там ", сподели още Василев.

По думите му проблемите у нас могат да бъдат изменени " единствено посредством гражданска война ".

Той разгласи, че към края на мандата си ще даде специфична конференция, обвързвана с Българския тотализатор и загатна, че остарялото му управление е дало 850 000 лева за дезинфектанти за 10 месеца.

" 15 млн. лева липсват от ММС за градеж на спортни салони. Парите ги няма и не са възобновени. Има сигнал в ГДБОП и завеждаме каузи против изпълнителните ", добави спортният министър в оставка.

" Този човек, в случай че сме в естествена страна, би трябвало да е спретнат дълго време на мрачно ", сподели той по адрес на някогашния състезателен министър Красен Кралев.

" Мисля, че маските са паднали и са разкрити същинските революционери и хората на задкулисието ", акцентира Василев.

" Промяната става доста мъчно, само че в случай че се откажем в този момент и позволим на задкулисието да се мултиплицира, всичко е свършено ", безапелационен беше юристът.

" Никога по-посредствен човек не е бил състезателен министър ", атакува той някогашния длъжностен състезателен министър Андрей Кузманов.

" Той е съизвършител в присъединяване със салоните, тъй като като министър, шест месеца не си е потърсил правата и не е защитил държавния интерес ", допълвайки той уточнявайки, че за проблема с 15-те млн. за спортни салони, Кузманов е сезирал Национална агенция за приходите и Министерство на финансите, вместо правоохранителните органи.

Василев дефинира Кузманов като " протеже на един извънредно подкупен консултант на президента ".

" Идеята е, че усетихме огромна поддръжка от нашите структури. Вчера бях в Пловдив. Почти цялата конструкция напусна Има Такъв Народ, а там има млади и умни хора. Нашата цел е да обединим тази сила и да търсим политическо посланичество в идващите избори. Време за партия няма, само че това политическо придвижване - е коректив. В момента водим занапред диалози - по какъв начин да формираме и какви политики да пазиме, само че за тези партии, които са срещу статуквото - политиките са на 80% идентични. Няма да има нито слугинаж към Съединени американски щати, нито ще има тотално отказване на Русия. Ще има един баланс. У нас няма баланс. Всичко е извънредно и доста в двете посоки ", съобщи Василев по отношение на бъдещия негов политически план.

" Нашето гражданско придвижване няма да дели гласоподавателите ", безапелационен беше спортният министър в оставка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР