Бих казала, че следващият бюджет на ЕС е на голям

...
Бих казала, че следващият бюджет на ЕС е на голям
Коментари Харесай

Лиляна Павлова с тежко разкритие за бюджета на ЕС идната година

Бих споделила, че идващият бюджет на Европейски Съюз е на огромен минус поради излизането на Англия от съюза. Това сподели министърът на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова по време на конференция на тематика „ Европейският съюз, Западните Балкани, България “, която се организира в УНСС, съобщи организация „ Фокус “. По думите й поради това бъдещата многогодишна финансова рамка, която касае и Западните Балкани, ще бъде един от целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

„ Тук влизат кохезионната политика, стопанската политика, отбранителния съюз и други, които изискват огромен финансов запас, за който ние знаем какъв брой значимо е да бъде ориентиран. Затова за нас ще е значимо да отстоим опцията кохезионната политика да продължи и да намерим вярното място за фондовете за сигурност и миграция “, изясни тя.

Павлова посочи, че 2019 година е последната дейна година на сегашния европейски парламент, защото през май 2019 година ще има нови избори. „ И е изключително значимо какво ще свършим през 2018 година и 2019 година, поради което взехме решение да сложим във фокуса на вниманието на съюза тематиката за Западните Балкани. Искаме българското председателство да бъде балканско, тъй като кой различен, в случай че не ние познава толкоз добре Балканите и може да поддържа развиването и интеграцията на този регион “, сподели тя и посочи, че това не значи, че България ще даде подправени упования.„ Не считаме, че можем да си позволим риска да излъжем за това какво съответно можем да обещаем. Ние не можем да обещаем, че балканските страни ще получат дата за присъединение към Европейски Съюз “, сподели министърът.

„ Когато през май месец започнахме подготовката за българските цели и казахме, че това ще бъде тематиката във фокуса на вниманието, реакциите на някои от страните бяха, че това е доста рисково и не може да се реализира доста, само че ние казахме, че това за нас е значимо и имаме вяра, че можем да го създадем. Няколко месеца по-късно Западните Балкани бяха признати като общоевропейски приоритет и в общоевропейския дневен ред, който сме задали за 2018 година Важно е в този момент колелото да се завърти и ние да му дадем вярна посока “, изясни Павлова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР