„Бих искала да предупредя официалните български власти, че доставките на

...
„Бих искала да предупредя официалните български власти, че доставките на
Коментари Харесай

Москва предупреди България да не дава оръжия на Украйна

„ Бих желала да предупредя формалните български управляващи, че доставките на оръжия (включително от руски произход) и бойни муниции за украинските националисти надали ще добави оптимизма за двустранния разговор, който към този момент така и така е влошен “. Това разгласи в седмичен брифинг посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова.

Посланичката засвидетелства цялостна честност към Путин.

„ Отделни представители на локалния хайлайф прокарват тезата за нуждата да се разграничи съветският народ от Президента на Руската Федерация Владимир Путин. Тази „ нова “ теза на западната агитация е добре позната още от интервала на Великата Отечествена война. Фашистките агресори безрезултатно тиражираха сходни неща на окупираните територии за да деморализират популацията и го подбуден към съдействие “, гласи съветската позиция.

Тя още веднъж повтори тезата, че нашествието в Украйна е „ военна интервенция на Въоръжените сили на Руската Федерация по демилитаризацията и денацификацията на незаконния киевски режим, който в продължение на осем години води война против популацията на Донецката и Луганската Народни Републики “.

„ На 13 март с високоточно оръжие беше нанесен удар против военните обекти на Водоснабдителна система на Украйна, където се подготвяха за присъединяване в боевете против Русия задгранични наемници. В резултат бяха премахнати към 180 главорези, както и огромна партида на оръжие. Министерството на защитата на Русия предизвестява луди глави, замаяни от антируската агитация, че заличаване на задгранични наемници, идващи в Украйна, ще се продължи “ .

Митрофанова упрекна украинците, че сами са направили ударите против своето население, за което интернационалната общественост упреква Москва.

„ Във връзка с засягащите българското общество въпроси, свързани с доставките на съветското гориво в страната, бихме желали да подчертаем, че Русия постоянно е била благонадежден поръчител на енергетическата сигурност от международно равнище. Ние високо ценим това добро име, въпреки че сме подготвени за съществено опълчване в енергийната сфера. Засега доставките на енергоносители в България се правят непрестанно и в цялостен размер “, сподели още тя.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР