Бих искала да предупредя официалните български власти, че доставките на

...
Бих искала да предупредя официалните български власти, че доставките на
Коментари Харесай

Руският посланик у нас с предупреждение да не доставяме оръжие за Украйна

Бих желала да предупредя формалните български управляващи, че доставките на оръжия (включително от руски произход) и бойни муниции за украинските националисти надали ще добави оптимизма за двустранния разговор, който към този момент така и така е влошен.

Това съобщи посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова в седмичния си видеобрифинг, качен на страницата на посолството във ФБ. Тя повтори тезата на формален Кремъл, който укорява украинските неонацисти за най-тежките събития, засегнали цивилното население. В това число и офанзивата против Драматичния спектакъл в Мариупол, в чието бомобоубежище се криеха над хиляда дами и деца.

" На 16 март бойците на батальона „ Азов “ са взривили постройката на трагичния спектакъл в Мариупол. Неонацистите са задържали заложници в долните етажи на постройката, горните ги използваха като огневи точки. При това съветската авиация не изпълняваше задания, свързани с удари по наземните цели в град Мариупол, постройката на театъра в никакъв случай не се разглеждаше като цел. Опитите да се упрекна Русия в този удар е усърдно готова провокация ", твърди Митрофанова.

Посланикът на Русия увери, че все още няма смяна в доставките на газ към страната ни. " Русия постоянно е била благонадежден поръчител на енергетическата сигурност от международно равнище. Ние високо ценим това добро име, въпреки че сме подготвени за съществено опълчване в енергийната сфера. Засега доставките на енергоносители в България се правят непрестанно и в цялостен размер ", увери Елеонора Митрофанова.

Очаквайте детайлности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР