Бих искал да видя българската държава много по-подкрепяща своя бизнес

...
Бих искал да видя българската държава много по-подкрепяща своя бизнес
Коментари Харесай

Радев: Българската държава да подкрепя повече родния бизнес

Бих желал да видя българската страна доста по-подкрепяща своя бизнес с опция за достъп до финансови запаси, с навременна, гъвкава и безплатна помощ, която да направи дребния и междинен бизнес по-конкурентоспособен в рецесията. Това съобщи президентът Румен Радев на церемонията по връчването на годишните награди " Златна мартеница " за принос към българския бизнес, оповестиха от президентството. Той напомни в изявлението си, че най-ценният капитал са хората, които са изнесли товара и на рецесията в резултат на пандемията.

Организатор на " Златна мартеница " е сдружението " Произведено в България - Съюз на дребния и междинен бизнес ". Отличията за българските производители бяха връчени за 27-а поредна година.

Президентът акцентира, че страната би трябвало да подсигурява по-бързи процеси на цифровизация , снемането на административна тежест и вложението в човешки капитал.

" Българският бизнесмен и производител не престават да стоят стабилно на доста пазари, най-много с помощта на мощния предприемачески дух и доста огромни старания и иновативност ", акцентира президентът. Затова по думите му е належащо и големите средства, които ще постъпят в страната ни в границите на Плана за възобновяване и резистентност би трябвало да бъдат изхарчени при ясна, обоснована, обществена методика, която все още няма. В началото на пандемията, когато наблюдавахме всеобщо затваряне на граници, срив на доставки и производства, тогава българският производител на артикули и услуги, българските животновъди и земеделци не ни разочароваха ", напомни още президентът и уточни, че страната би трябвало да поддържа предпочитано българския производител.

По думите му пандемията е внесла редица катаклизми, само че основава и благоприятни условия, тъй като сега протича огромно преразпределение на международната капиталова , индустриална и комерсиална карта. " Дебатът, който водим от десетилетия, сега се води в доста други страни, а точно до каква степен страната да участва в стопанската система като регулатор и разпределител на публичен запас ", означи Радев като добави, че българският бизнес сега, както и неговият сходен бизнес по браншове и произвеждане в други страни, зависи доста от дейностите на страната. Държавният глава добави, че този напредък се мери в международно одобрени ранглисти за корупция, за независимост на медиите и за правене на бизнес, които дефинират отношението и на вложителите, и на международните финансови пазари към нашата страна.

Президентът Радев връчи годишна премия " Златна мартеница " на сполучливо българско дружество, профилирано в птицевъдството, която изнася както на българския пазар, по този начин и в 25 страни в Европа. Отличие връчи и вицепрезидентът Илияна Йотова на утвърдило се на пазара дружество, завоювало доверието на своите клиенти компания " Котлостроенв " АД. Йотова изрази вяра всички тези предприятия, както и доста други, да намерят своето място в Плана за възобновяване и резистентност на България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР