Бих искал да видя българската държава много по-подкрепяща своя бизнес

...
Бих искал да видя българската държава много по-подкрепяща своя бизнес
Коментари Харесай

Радев: Пандемията внесе катаклизми, но дава и огромен шанс


Бих желал да видя българската страна доста по-подкрепяща своя бизнес и за опция за достъп до финансови запаси, и в условия на пандемия за помощ. А тази помощ има смисъл в случай че бъде навременна, в случай че бъде гъвкава, безплатна и при едни условия, които най-малко да дават на българските производители близки до равните условия за конкуренция с производителите в другите страни. Това сподели президентът Румен Радев в приветствието си към българските производители, които получиха премиите за качество и професионализъм „ Златна мартеница “.

Организатор на събитието е сдружението „ Произведено в България – съюз на дребния и междинен бизнес ”. Отличията за българските производители се връчват за 27-а поредна година за принос към бизнеса у нас.

Президентът уточни, че тази година връчването на тези награди е доста по-особено, тъй като и българският бизнес работи в една радикално изменена среда. “Всички помним по какъв начин при започване на пандемията когато започнаха да се затварят всеобщо граници, да се срутват доставки, да се свиват производства, внезапно отправихме поглед към българския производител на артикули и услуги, към българските животновъди и земеделци и те не ни разочароваха. Въпросът, който би трябвало да си задаваме, освен по време на рецесия: Трябва ли да стигаме до такива положения, с цел да се сетим, че точно на тях, на българския производител и бизнесмен, ние би трябвало да разчитаме освен във време на рецесия? “, сподели президентът. Той уточни, че по тази причина и са тук с вицепрезидента Илияна Йотова. „ Защото от началото на мандата постоянно сме ви подкрепяли, постоянно ви поддържаме и считаме, че страната би трябвало да поддържа предпочитано българския производител “, сподели Руменя Радев.

Той уточни, че пандемията внесе редица катаклизми, само че тя дава и голям късмет. „ Виждате, че сега тече развой на огромно преразпределение на международната капиталова индустриална и комерсиална карта “, уточни президентът. Той уточни още, че дебатът, който водим от десетилетие сега се води в доста други страни, само че там се и работи. „ Дебатът до каква степен страната да участва в стопанската система. Държавата като регулатор, страната като разпределител на публичен запас. А виждаме, че тази последната функционалност в изискванията на пандемията набъбна, и то доста. Затова българският бизнес сега, както и неговият сходен бизнес по съответните браншове и производства в други страни, зависи доста от страната. И когато приказваме за конкуренция, а вие с вашите артикули се конкурирате освен тук на българския пазар за българския консуматор, само че вие се конкурирате и на открито, където в доста страни, където имате общо поле за конкуренция, там страната е доста по-бърза, доста по-ефективна, доста по-гъвката и далновидна да обезпечи условия на своя бизнес за конкуренция. Бих желал да видя и българската страна доста по-подкрепяща своя бизнес и за опция за достъп до финансови запаси, и в условия на пандемия за помощ. А тази помощ има смисъл в случай че бъде навременна, в случай че бъде гъвкава, безплатна и при едни условия, които най-малко да дават на вас българските производители близки до равните условия за конкуренция с производителите в другите страни “, сподели Радев. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР