Бих искал да разсея всички неверни слухове, които чуваме от

...
Бих искал да разсея всички неверни слухове, които чуваме от
Коментари Харесай

Нетаняху категоричен: Първо трябва да бъдат освободени заложници...

" Бих желал да разсея всички погрешни клюки, които чуваме от всевъзможни направления и още веднъж да изясня нещо: няма да има прекъсване на огъня, до момента в който не бъдат освободени заложниците ", безапелационен бе той от щаба на Централното командване на Израелските сили за защита (ЦАХАЛ). Все отново не се обясни въпросът дали министър председателят засяга неотложно освобождение на заложниците.

 

В медиите се появиха няколко непотвърдени известия за договаряния за филантропично помирение в подмяна на стартирането на до 15 от похитените, държани в линията Газа. Осама Хамдан, почитан функционер на палестинското придвижване Хамас, означи пред ДПА, че сега се водят " съществени договаряния ".

 

Но имало опасения, че Израел не откликва на напъните на преговорящите.

 

Говорителят на ЦАХАЛ контраадмирал Даниел Хагари акцентира, че все още има " филантропични паузи " в боевете, само че не и прекъсване на огъня.

 

" Не бива да позволяваме коментаторите да ни заблуждават. Няма помирение, няма помирение. Сражаваме се с Хамас, няма помирение. "

 

Припомняме, че на 7 октомври Хамас извърши безсистемно нахлуване в Южен Израел, при което изгубиха живота си над 1400 души, а най-малко 239 бяха отвлечени в Газа. Израел отговори с яростни въздушни удари и сухопътна интервенция. Броят на палестинците, починали от началото на войната, е 10 569, съгласно ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето в Газа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР