Big Tech беше глобен с милиарди долари за предполагаемо нарушаване

...
Big Tech беше глобен с милиарди долари за предполагаемо нарушаване
Коментари Харесай

Защо глобите на Big Tech не работят

Big Tech беше санкциониран с милиарди долари за хипотетично нарушение на законодателството на Европейски Съюз през последното десетилетие, само че критиците споделят, че това не е асъдействало доста за отварянето на пазарите и основаването на опция за конкуренция. Вместо това разбийте фирмите, упорстват те.

Гугъл, да вземем за пример, от години оспорва почти 8 милиарда евро санкции, наложени от Европейската комисия за хипотетично антиконкурентно държание в три знакови случая преди съдилища в Люксембург.

Съвсем неотдавна Apple съобщи, че ще апелира санкция от 1,8 милиарда евро, наложена от Брюксел за задушаване на конкуренцията от конкурентни услуги за стрийминг на музика. Със сигурност тези санкции са високи. Случаят с Apple предишния месец съставлява третата най-висока санкция, налагана в миналото на компания от Брюксел (след две наказания против Google). Но даже чиновниците се чудят дали санкциите оферират задоволително възпиращо средство, с цел да спрат огромните софтуерни компании да се държат неприятно.
<...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР