бичате ли да гледате филми? А какво ще кажете за

...
бичате ли да гледате филми? А какво ще кажете за
Коментари Харесай

Търсят киноман, който да гледа филми изолиран на самотен остров

бичате ли да гледате филми? А какво ще кажете за концепцията да ви изпратят на уединен остров, където това ще бъде единственото ви занятие?

Международният кинофестивал в Гьотеборг, който е най-големият на Скандинавския полуостров, ще премине тази година под знака на изолацията по схемата - една прожекция - един фен, предава.

Организаторите оповестиха в своя уебсайт, че търсят киноман, който да изкара една седмица в гледане на филми на уединен остров.

Островът с фар Патер Ностер в Северно море, който е на върха на архипелага, е едно от най-безлюдните и обрулени от ветровете места в Швеция.

На определения фен на киноизкуството ще му бъде предоставена опцията да се любува в продължение на цяла седмица на най-новите достижения в седмото изкуство. При все това той всеки ден ще би трябвало да споделя своите усещания от затворничеството си и от кинолентите.

Аналогични извънредни прожекции единствено за един фен ще бъдат направени и в кинотеатрите "Скандинавиум " и "Дракен ".

Тази година кинофестивалът в Гьотеборг ще премине извънредно в дигитален формат, като публиката ще има достъп до всички филми, до министър председателите и срещите с креативните колективи в интернет платформите.

Основна тематика на феста ще бъде "Социалната отдалеченост - новият свят, зародил след пандемията и ролята на киното в него " Програмата на кинофорума, който ще се организира от 29 януари до 8 февруари, ще бъде показана на 12 януари.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР