Библиотеката при Народно читалище Постоянство 1856 в Лом обяви наградените

...
Библиотеката при Народно читалище Постоянство 1856 в Лом обяви наградените
Коментари Харесай

Обявиха лауреатите в Националния литературен конкурс Яна Язова

Библиотеката при Народно читалище " Постоянство 1856 " в Лом разгласи наградените създатели в 17-то издание на Националния книжовен конкурс " Яна Язова ".
Мирослава Дачева от Плевен получава първа премия в раздел " Разказ " за творбата си " Гласът на благородството ". Димитрина Иванова от Асеновград е с втора премия за " Дървото с положителния и неприятния плод ", а Руслана Димитрова от село Литаково, община Ботевград, е отличена от журито с трета премия за описа " Любовна ария ”. Поощрителната премия в този раздел е присъдена на Виктория Недялкова от Дряново за “Продавачката на слънчогледи ”.
Стихотворението " Прошка ” на Димитър Драганов от Велико Търново печели първа премия в раздел „ Поезия ”. Михаела Рашева от Габрово, Надя Райкова от Пловдив и Стоян Антов от Лом са отличени надлежно с 2-ра, 3-та и поощрителна премия за стихотворенията " Не съумяха ”, " Човек се учи до момента в който е жив " и " Вселена ”. В раздел " Есе ” на тематика " Моят роден град Лом ” Вероника Тонева от Лом получава първа премия. Екатерина Маркова от село Станево, Мелиса Венциславова от Лом и Елизар Витанов също от Лом, и тримата възпитаници в ОУ " Константин Фотинов ”, са отличени със специфичната премия в този раздел.
Паричната награда за първото място при разказите и стихотворенията е 200 лв., за второто са планувани 150 лева, 100 лв. са обезпечени за третото, а поощрителните награди са по 50 лв.. При есетата първата премия е 90 лв. и по 30  лева са планувани за специфичните награди. Наградният фонд е обезпечен от Община Лом и Народно читалище " Постоянство 1856 ”.
И тази година творбите на участниците в състезанието бяха оценени от жури с ръководител  Петър Величков –изследовател на творчеството на Яна Язова и учителите по български език и литература Маргарита Михайлова и Соня Белева. Конкурсът се организира за 17-та поредна година и се провежда от библиотеката при Народно читалище " Постоянство 1856 ". Отличията ще бъдат връчени на 19 октомври 2023 година в читалището.  
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР