“Бианор Холдинг АД (БФБ: BNR), обяви 20.3% ръст на консолидираните

...
“Бианор Холдинг АД (БФБ: BNR), обяви 20.3% ръст на консолидираните
Коментари Харесай

“Бианор Холдинг” АД постига 20% ръст на приходите от продажби за 2022 г.

“Бианор Холдинг ” АД (БФБ: BNR), разгласи 20.3% растеж на консолидираните доходи от продажби за 2022 година. Консолидираните доходи от продажби на сдружението доближават 5.1 млн. лева.

По рано тази година сдружението разгласи придобиването на две софтуерни компании - ITIDO (АйТиДо) и Databreathe (Дейтабрийт), с което съобщи новата си амбициозна тактика за развиване на групата. Очакванията са, след присъединението на двете нови компании, “Бианор Холдинг ” АД да удвои приходите си, както и доста да усили облагата си на акция.

“Резултатите, които обявихме са в резултат на целенасочената ни политика за възстановяване на процесите в дъщерната “Бианор Сървисиз, ” споделя Спартак Кабакчиев, действен шеф на “Бианор Холдинг ” АД. “С присъединението на ITIDO и Databreathe, пред нас се откриват обилни благоприятни условия за синергия сред бизнесите, което чакаме да докара до постоянни позитивни резултати в средносрочен проект, ” добавя Кабакчиев.

Като част от оповестената тактика за допълнение на органичния напредък с консолидация на други български софтуерни компании, Бианор е в развой на подготовка за нарастване на капитала.

Целта е, посредством предлагането на нови акции, сдружението да набере до 9 млн. лева, с които да реализира спомагателни придобивания. Фокусът е ориентиран към профилирани софтуерни компании със постоянен мениджмънт, сходна просвета и блян към професионализъм. Екипът на Бианор има упоритостта да подреди сдружението измежду водещите по капитализация ИТ компании в България.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР