Бианка Андрееску навлезе с гръм и трясък в световния тенис

...
Бианка Андрееску навлезе с гръм и трясък в световния тенис
Коментари Харесай

Непобедима: Гарсия надви шампионката от 2019-та и записа 11-ти пореден успех

Бианка Андрееску навлезе с гръм и тропот в международния тенис през 2019-та година, когато тогавашната тийнейджърката победи четири тенисистки от топ 20, с цел да завоюва трофея в Индиън Уелс. Канадката не спря дотук и победи на домашния си шампионат в Торонто, надигравайки самата Серина Уилямс на финала, а след това спря именитата американка и в конфликта за купата на US Open. Въпросните ранни триумфи накараха съвсем всички експерта да смятат Андрееску за сигурна бъдеща доминантна фигура при дамите, но ориста имаше други проекти.

Бившата номер четири претърпя серия от травми и на процедура от този момент насам рядко съумява да остана здрава за повече от няколко месеца. Все отново почитателите на 22-годишната състезателка имаха известни мотиви за оптимизъм в последните седмици, откакто тя доближи до 1/8 финалите в обичания си Торонто, а единствено преди два дни надделя Беатрис Хадад Мая, която неотдавна игра на финала в същата конкуренция. По този метод Бианка откри място в третия кръг на US Open, но там трябваше да се изправи пред непостижимо за нея предизвикателство, изправяйки се против шампионката от Синсинати - Каролин Гарсия.

Французойката изживява същински тенис подем в хода на сегашния сезон и може да се похвали със извоювани трофеи на всяка една от трите настилки. Днес Гарсия образно сподели за какво е считана за една от огромните фаворитки в Ню Йорк, надделявайки над някогашната шампионка с 6:3 6:2 и по този метод извоюва своя 11-ти следващ триумф, който ще ѝ даде опция да премери сили с локалната представителка Алисън Риск във етапа на осминафиналите.

Световната номер 17 излъчваше доста по-голяма непоклатимост през цялото време и непрестанно се сдобиваше с благоприятни условия да отмъкне подаването на канадката. Андрееску също не отстъпваше, като играеше доста самоуверено във значимите моменти и поддържаше салдото в резултата. Постепенно нападателните дейности на канадката се обърнаха против нея, тъй като водеха до доста грешки и фаворитката осъществя първи пробив в срещата. Тогава международната номер 48 изигра най-силния си гейм до момента, с цел да реализира рибрейк, единствено че последва нов спад от нейна страна и сетът скоропостижно отиде в актива на Гарсия.

Втората част стартира с бърза замяна на пробиви, но ясно си личеше сериозното преимущество на поставената тенисистка, чиито удари намираха с лекост страничните линии. Французойката се стремеше да взема топката рано и правеше усещане какъв брой чисто намира топката, до момента в който физическите сили на съперничката ѝ несъмнено бяха на изчерпване. Това разреши на шампионката от Синсинати да се снабди със сериозното преимущество от 5:1 и не след дълго успеха отиде в нейната сметка.

Caroline Garcia is soaring into week 2!
— US Open Tennis (@usopen)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР