Бианка Андрееску (Канада) преодоля сет изоставане и надви поставената под

...
Бианка Андрееску (Канада) преодоля сет изоставане и надви поставената под
Коментари Харесай

Бианка Андрееску победи Виктория Азаренка в първия кръг на Ролан Гарос

Бианка Андрееску (Канада) преодоля сет закъснение и надделя поставената под номер 18 в схемата Виктория Азаренка (Беларус) с 2:6, 6:3, 6:4 в първия кръг на откритото състезание по тенис на Франция. Това бе първа победа за канадката в сезона на клей и втори триумф против тенисистка от топ 20 през годината.

Бившата номер 4 в света ще срещне Ема Наваро (САЩ) във втория кръг, откакто американката победи с 6:2, 3:6, 6:4 състезаващата се като " благополучен губещ " Ерика Андреева (Русия).

Андрееску и Азаренка изиграха един от рядко срещаните в първи кръгове мачове сред победителки в Големия шлем. В него канадката спря серията си от три следващи загуби, откакто направи цялостен поврат от 2:6, 1:3. 22-годишната Андрееску отрази 12 от 16 разигравания за пробив и постави завършек на дуела в границите на 2:30 часа.

Андрееску приключи дуела с 47 печеливши удара и направи 24 непредизвикани неточности. Азаренка приключи с 33/27.

Андрееску бе в серия от три следващи загуби преди шампионата във Франция. Канадката стартира поредицата несполуки на Маями Оупън, където получи тежка контузия в глезена и се отдръпна в четвъртия кръг. След седмици лекуване тя се завърна за шампионатите в Мадрид и Рим, само че загуби още първите си мачове против Ван Сиюй (Китай) и Маркета Вондроушова (Чехия).

Андрееску играе за четвърти път в кариерата си в главната скица на " Ролан Гарос " и канадката се нуждае от още една победа, с цел да запише най-хубавия си резултат. Тя е стигала до втория кръг през 2019 и 2022.

33-годишната Азаренка пък е двукратна победителка на шампионати за Големия шлем, откакто завоюва поредни трофеи в Австралия през 2012 и 2013. Нейното най-хубаво достижение във Франция е полуфинал от 2013.

В последния мач за деня 38-та в света Петра Мартич (Хърватия) победи поставената под номер 32 Шелби Роджърс (САЩ) с 3:6, 6:3, 6:2. В идващия кръг хърватката ще срещне Сара Сорибес Тормо (Испания).





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР