Би трябвало да се намери изход от политическите криза, въпреки

...
Би трябвало да се намери изход от политическите криза, въпреки
Коментари Харесай

Николай Свинаров: България няма нужда от главен прокурор

„ Би трябвало да се откри излаз от политическите рецесия, макар че аз съм черноглед, в случай че се счита, че изходът е в сформиране на държавно управление в границите на този парламент. Дори и да съумеят да съберат кворум за сходно държавно управление, то ще бъде артикул на взаимни отстъпки, по-големи от нужното и надали по този метод могат да се решат останалите детайли на политическата рецесия. “

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ юристът и някогашен министър на защитата Николай Свинаров.
Надявам се, че въпреки всичко ще се откри механизъм, с който да се реализира едно ясно и положително съответствие сред позитивизъм във Висшия правосъден съвет и публичен надзор посредством представителите, излъчени от Народното събрание.
По думите на Свинаров институциите, от които зависи подмяната на състава в органите с изминал мандат, не подхващат нужните дейности, тъй като не могат да се намерят подобаващите хора – правилни, морални, почтени, нечестни.

Той акцентира, че Висш съдебен съвет е мощен кадрови орган и „ волю или неволю обслужва политическата партия, която има болшинство и ръководи страната.

Има страна, които могат да минат без основен прокурор и България е една от тях, счита някогашният министър на защитата.

„ Това, че конституцията има потребност от редица промени е реалност. Дали може да се събере болшинство за тази голяма цел, е различен въпрос “, сподели още той.

„ Лошото в България е, че никой в Народното събрание няма интерес да свика Велико национално заседание. Има обаче редица промени в конституцията, които биха могли да бъдат направени единствено посредством Велико национално заседание, което най-малкото да се събере за един ден и да направи смяна, с която конституцията към този момент да се трансформира без Велико национално заседание “, разяснява Свинаров.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР