Би трябвало да оценявате движенията, които могат да вършат вашите

...
Би трябвало да оценявате движенията, които могат да вършат вашите
Коментари Харесай

Създателите на Fortnite на съд заради използване на... танци

Би трябвало да оценявате придвижванията, които могат да правят вашите герои във Fortnite. Защото те са толкоз скъпи, че поради Epic Games са изправени на съд . Разработчикът дружно със студиото 2К още предходната година са били упрекнати в припечелване от непознати танци в игрите. Естествено, става въпрос за авторски права. Ищецът в делото против Epic е Алфонсо Рибейро, прочут още като Карлтън от остарелия ситком Fresh Prince of Bel-Air. Той твърди, че Fortnite употребява негов танц, в който танцьорът размахва ръце наляво надясно и си движи безредно краката (като множеството други танци).

Делото за момента е в интерес на Epic. След като Рибейро желае цялостни права за танца си от Американския офис за авторско право, молбата му бе отхвърлена. Според институцията, танцът в действителност не би трябвало изобщо да принадлежи на артиста. На второ място той не се отличава с някаква особена хореография и затова не предстои на отбрана от авторски права.

Представител на институцията Саския Флорънс изясни: „Танцьорът движи бедрата си до момента в който вършат стъпки настрана, като в това време развява ръцете си с пресилен акцент. След това танцьорът прави две стъпки наляво и надясно, разтваряйки и затваряйки ръце и крайници в унисон… Комбинацията на стъпките е елементарна рутина, която не може да се записва като хореографско произведение„.

В тази връзка разработчиците от 2К Games към този момент не са застрашени и не би трябвало да се безпокоят от правосъдния иск, заведен поради потреблението на танца в NBA 2K. Според правните институции хореографията би трябвало да принадлежи на телевизия NBC, компанията, излъчила истинския епизод на ситкома.

Макар и жалбата на Рибейро да е отхвърлена, дейностите му ще бъдат видяни от доста хореографи и актьори, чиито творби участват в международната медия. И дано не забравяме, че въпреки Epic да продължава да продава танца във Fortnite, Microsoft го отстрани от играта за спортни коли Forza Horizon.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР