Би Ти Ви спира по средата кулинарното си шоу Мастършеф.

...
Би Ти Ви спира по средата кулинарното си шоу Мастършеф.
Коментари Харесай

„Мастършеф” спира, финалите – през есента

Би Ти Ви стопира по средата кулинарното си шоу „ Мастършеф ”. Последният епизод за настоящия тв сезон е на 12 май, а продължението и финалите му са планувани чак за есента. За първи път в историята си в България шоуто ще бъде разграничено на две елементи.

Участниците в предаването и неговите почитатели, ще тръпнат в очакване месеци наред, до момента в който стане ясно кой ще завоюва купата „ Най-добър занимание готвач ” в страната ни и ще прибере премията от 100 хиляди лв. в „ Мастършеф ”. Причина за това е изключителната обстановка в целия свят, наложена от пандемията от Ковид-19. Епизодите от „ Мастършеф ”, които се излъчваха до момента, са снимани още преди корона рецесията. Лавонообразното разпространяване на вируса обаче преди няколко седмици спря полетите за България от Дубай, където е непрекъснатото местопребиваване на една от тримата членове на журито – началник Силвена Роу.

Както „ Уикенд ” още тогава писа, любимката на веганите се оказа блокирана в емирството и не съумя да се прибере в родината си, с цел да продължи работата в „ Мастършеф ”. С вяра рецесията да бъде овладяна бързо, Би Ти Ви разреди излъчването на шоуто. То стартира да върви единствено един път седмично – във вторник, вместо обичайните два пъти. По този метод малкия екран си обезпечи двойно по-дълго време, в което да излъчва авансово снимани епизоди. Даже това обаче се оказва незадоволително. Предаването стопира преди даже половината от участниците в него да са отпаднали. От общо 16 души, които стартираха борбата за премията от 100 хиляди лв., в последния епизод за тв сезона остават 10.
Въпреки неприятното стичане на събитията екипът и участниците в „ Мастършеф ” не се оплакват. Дългата пауза на шоуто предотвратява заплахата от заразяване по време на работа. Ако Силвена Роу не се бе оказала блокирана в Дубай и фотосите бяха траяли, е трябвало да се вършат ежедневни проби за ковид на всички на снимачната площадка или да се търси метод за изолирането им, до момента в който работата завърши. По този метод е можела да се подсигурява, че хората в шоуто са предпазени от вируса. Но пък малкия екран е трябвало да похарчи голяма сума отвън авансово планувания бюджет на предаването.

За да се поддържа ползата към „ Мастършеф ”, Би Ти Ви възнамерява доста рубрики, в които участниците ще дават кулинарни препоръки и предписания. Силвена Роу също се включва в това, като всеки понеделник организира виртуални диалози със свои почитатели. Какво ще се излъчва след 12 май на мястото на „ Мастършеф ”, към този момент не е обявено. Но се чака да е или турски сериал, или настоящи излъчвания към пандемията.
„ Мастършеф ” не е единственото предаване на Би Ти Ви, което ще има продължение през есента. Както „ Уикенд ” писа, сходна орис най-вероятно ще сполети и „ Гласът на България ”. Почти цялото шоу за артисти тече на запис, само че последните три епизода на концерти онлайн. Има голяма възможност те да се отсрочат за есента. Все още обаче не е отритнат и разновидността да се създадат в края на май, както е по първичния проект. Ако това стане, концертите най-вероятно ще бъдат без аудитория.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР