Би могла да се получи конституционна криза. Това заяви председателят

...
Би могла да се получи конституционна криза. Това заяви председателят
Коментари Харесай

ИТН не изключва и конституционна криза

" Би могла да се получи конституционна рецесия. " Това съобщи ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов пред публицисти, откакто групировката на Слави Трифонов върна третия и финален мандат за сформиране на държавно управление от 49-то Народно заседание на президента Румен Радев.

Той изясни, че който и министър-председател да бъде определен по " домовата книга ", отговорността ще е на сглобката и съответно на ПП-ДБ. Йорданов е уверен, че президентът ще направи всичко допустимо да не се стигне до конституционна рецесия, само че каквото и държавно управление да има - отговорността ще е на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Има Такъв Народ нямат мнение какъв да е длъжностен министър председател, а приканиха публицистите да питат съпредседателя на ПП-ДБ Христо Иванов. Формацията на Слави Трифонов ще търси конституционно болшинство в идващия парламент, с цел да оправят сегашните промени в Конституция.

Тошко Йорданов добави, че предварителните парламентарни избори дружно с европейските избори - 2 в 1 е по-добрият вид, защото по този начин ще се спестят средства на страната, а и вероятно ще се увеличи изборната интензивност. Йорданов не мисли, че Движение за права и свободи ще станат първа политическа мощ след предварителните парламентарни избори през лятото. Депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов се надява предварителните парламентарни избори да бъдат чистилище за инцидентните политици, които управлявали България през последните 9 месеца.

" Христо Иванов обслужи Делян Пеевски. В обичайното Народно заседание виждахте по какъв начин излиза Христо Иванов след срещите си с господин Пеевски. Сега не може да видите, само че господин Пеевски излиза благополучен, а Христо печален - не знам за какво в случай, че е пил кафе, седял на мекичко или твърдичко, само че такива са обстоятелствата ", заяде се Йорданов с парламентарната група на ПП-ДБ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР