Би било разумно да заключим, че ползването на електронна поща

...
Би било разумно да заключим, че ползването на електронна поща
Коментари Харесай

Имейлите и как празните съобщения се отразяват на околната среда

Би било рационално да заключим, че използването на е-поща е много по-щадящо за околната среда от това да изпращаме известията си върху пресовани дървета (хартия).

Компанията OVO Energy във Англия неотдавна се е заела да пресметна тъкмо какъв брой щета нанасяме на планетата, когато пращаме известията си по имейл.

Статистиката сочи, че, в случай че всеки човек на територията на кралството промени навиците си и стартира да праща единствено по един имейл по-малко дневно, въглеродните излъчвания ще бъдат редуцирани с тъкмо 16 433 тона.

Това количество въглерод се равнява на излъчванията от над 80 хиляди полета от Лондон до Мадрид или от 3334 дизелови коли.

Въпросът обаче е по какъв начин по този начин имейлите основават нездравословни излъчвания?

Отговорът е много елементарен и се крие във обстоятелството, че изпращането на електронно известие зависи от работата на невъобразимо огромни сървъри, разпръснати по целия свят.

Да, излъчванията от един имейл са незначителни, само че когато съберем броя на всички известия, които изпращаме всеки ден, картината придобива по-различна форма.

При тези условия не можем да не се запитаме какво предизвикват милиардите известия по Messenger, Instagram, Snapchat, WhatsApp и така нататък, само че, уви, такова изследване към момента няма. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР