Би било нормално Конституционният съд да поиска да чуе моето

...
Би било нормално Конституционният съд да поиска да чуе моето
Коментари Харесай

Кирил Петков: Отказах се от гражданство, пенсия и здравеопазване. Съвестта ми е чиста

Би било обикновено Конституционният съд да изиска да чуе моето мнение или нотариално завереното ми волеизявление за отвод от канадско поданство. Това съобщи някогашният министър на стопанската система Кирил Петков в предаването „ ЕвроДикоФ “ на Телевизия Евроком.

Петков уточни, че Конституционен съд е изискал мнение от хора, които преди този момент се изказвали срещу него в медиите.

„ Ако решението на Конституционния съд пристигна в сряда, това ще окаже въздействие върху изборите (…) Защо е това бързане – не знам. Ако ме бяха поканили, решението щеше да се забави с един месец. Аз ще уважа Конституционен съд. За мен съдът си е съд. Не трябваше тези неща да се случват, а да се резервира репутацията на институцията в най-чист тип “, добави той.

Според него решението на Конституционен съд би повлияло на неговото присъединяване в изборите и на президента Румен Радев.

Петков показа и каква е позицията му по отношение на поданството:

„ Общият принцип би бил: в случай че един български жител направи всичко допустимо – заплати си таксата, даде си паспортите, подпише си декларацията с нотариален акт, всичко това го направи – това би трябвало да е моментът, в който отводът се смята “.

„ Като се замисля, аз съм доста чист пред себе си. Получих поканата и още не бях сигурен, че ще бъда министър. Аз си предадох паспорта, отхвърлих се от 1000 $ на месец пенсия, отхвърлих се от опазване на здравето. Баща ми ме извика и ми сподели: - „ Кириле, не го прави! Това ти е сигурността, обезпечен приход. Аз бях 5 години бежанец, с цел да стигна до това “. (…) Това, което зависеше от мен, го направих. Каквото реши съдът, ще се съобразя “, заключи Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР