Би било чудесно, ако в ежедневието си общуваме само с

...
Би било чудесно, ако в ежедневието си общуваме само с
Коментари Харесай

Как да реагираме, когато човекът срещу нас ни е НЕПРИЯТЕН

Би било отлично, в случай че в всекидневието си поддържаме връзка единствено с приятни за нас хора, с които се усещаме добре. За страдание обаче това звучи по-скоро утопично и е надалеч от истината.

В живота ни се постанова да се срещаме с разнообразни типове човешко държание, което може да е в прорез с нашите полезности и разбирания. Този развой е двустранен и сигурно съществуват хора, които не харесват нещо в нас и може би ни го демонстрират. Как да спрем да се дразним от сходно отношение и би трябвало ли да реагираме на провокациите?

Ето какво можем да сторим, в случай че ни се постанова да поддържаме връзка с хора, които не харесваме:

Не се стараем да печелим непознатите благосклонности

Може да е мъчно за приемане, само че не би трябвало да пропущаме обстоятелството, че огромна част от конфликтните обстановки се дължат на разлики в ценностните системи и възпитанието на хората. Ако някой не харесва вас, това не значи безусловно, че е неприятен човек. И назад. Понякога има прекомерно огромно разминаване сред хората и много постоянно максимата,,противоположностите се привличат‘‘ просто не е вярна.

Да подхождаме с самообладание

Демонстративното държание, игнорирането и злъчните намеци вършат неприятно впечателние. Старайте се да се държите възпитано и да проявявате самообладание по отношение на тези, които не харесвате. Опитайте да бъдете по-толерантни, само че и да не допускате обидно отношение към вас самите. Не забравяйте, че положителните маниери в никакъв случай няма да излязат от мода, като това е от изключително значение в професионалната сфера. Ако усетите, че губите самообладание и сте на път да избухнете приложете следната техника: оттеглете се от конфликтната обстановка и поемете въздух няколко пъти. След като съумеете да се успокоите ще усетите, че гневът е към този момент минал.
Как да реагираме при мощен вятър?
През последното денонощие структурите на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ са реагирали на над 70 сигнала за...
Прочети повече
Съсредоточаваме се върху себе си

Ако желаете да бъдете по-добра версия на себе си, то е нужно да се фокусирате върху персоналните си качества, умения и триумфи. В наши дни прочувствената просветеност е от изключително значение, тъй че заложете на това да измененията вашите усещания върху проблемите, а не да превъзпитавате близките.

Дистанция и персонални граници

Никой не може да ви задължи да поддържате връзка с тези, които не харесвате. Ако въпреки всичко събитията не разрешават да загърбите изцяло неприятните за вас хора, бихте могли да поддържате здравословна отдалеченост сред себе си и тях. Ако се стигне до диалог, в който би трябвало да изяснявате проблемите, то бъдете почтени и споделете по какъв начин се чувствате. Важно е да изслушате и отсрещната страна, с цел да опитате да намерите допирна точка.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР