Би Би Си е възразила срещу поставянето на определението финансирана

...
Би Би Си е възразила срещу поставянето на определението финансирана
Коментари Харесай

Би Би Си възрази срещу определянето ѝ като финансирана от правителството медия в Туитър

Би Би Си е възразила против слагането на определението " финансирана от държавното управление медия " на един от главните ѝ профили в обществените мрежи в Туитър, заяви ДПА.

В изказване на английската радиотелевизионна корпорация се споделя, че " Би Би Си е и постоянно е била самостоятелна. Ние сме финансирани от английската общност посредством лицензионна такса ".

Линкът на определението води до страница на центъра за помощ на Туитър, която споделя, че " обвързваните с страната медии " са организации, в които държавното управление " упражнява надзор върху публицистичното наличие посредством финансови запаси, директен или заобиколен политически напън и/или надзор върху продукцията и разпространяването ".

Би Би Си постоянно е твърдяла, че е безпристрастна и действа по силата на Кралска харта, съгласувана с държавното управление, в която се споделя, че " би трябвало да бъде самостоятелна ".

Британците заплащат лицензионна такса от 159 паунда годишно за финансиране на продукциите на Би Би Си, която е избрана от държавното управление, само че е плащана от обособените семейства.

Макар че профилът на Би Би Си в Туитър, който има 2,2 млн. почитатели, получи определението " финансирана от държавното управление медия ", други, доста по-големи профили на корпорацията, свързани с последните вести и спортната продукция, сега не са характеризирани по този метод.

Въпросният профил разгласява основно за продуцирани от Би Би Си телевизионни стратегии, радиопредавания, подкасти и различен неновинарски материал.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР