БГНЕС Възможно е пациентът, който е внесъл заразата в сливенската болница

...
БГНЕС
Възможно е пациентът, който е внесъл заразата в сливенската болница
Коментари Харесай

Огнището от коронавирус в Ямбол пламнало от циганската махала

 БГНЕС Възможно е пациентът, който е внесъл болестта в сливенската болница " Хаджи Димитър “, да е от ромския квартал Надежда. Това удостовери кметът на Сливен Стефан Радев пред Българска национална телевизия.  Все още не е ясно какви са резултатите от 15-те проби на медици, които се чакаха. Това ще стане ясно в 8 часа, когато бъдат обявени данните от Националния действен щаб. 

Голяма тайнственост с последния инфектиран с К-19 в Сливен 8 медици от Сливен са инфектирани. Седем от тях са от Гастроентерологичното поделение на МБАЛ " Хаджи Димитър “ в града на 100-те войводи.

" Стабилно е положението на инфектираните медици. Няма нито един, който да е в тежко положение. Много е евентуално част от тях да бъдат освободени за домашно лекуване, откакто се създадат проучвания. Очаквам по-добри резултати “, съобщи Стефан Радев.  Отрицателна е тестът на общинската служителка, която е била контактна с медиците, добави той.

" Най-добре е болничното заведение да затвори порти за няколко дни, с цел да бъде направена цялостна стерилизация на всички отделения, да бъдат тествани чиновниците, с цел да продължи работа при успокоение на пациентите и на работещите в нея, сподели още градоначалникът.  Междувременно стана известно, че Инфекциозното поделение на болничното заведение в Ямбол е затворено за стерилизация поради инфектирани медици. Вероятно за две седмици пациентите ще бъдат насочвани към други лечебни заведения. ,

Вчера в Сливен бяха регистрирани рекордните 9 случая на ковид. 8 от тях са медицински личен състав, като 7 са от едно и също поделение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР