БГНЕС Светослав Костов е получил през август заплата от 8209 лева,

...
БГНЕС
Светослав Костов е получил през август заплата от 8209 лева,
Коментари Харесай

Заплатата на шефа на БНР е повече и от тази на премиера

 БГНЕС Светослав Костов е получил през август заплата от 8209 лв., а през юли е бил малко по-скромен - 7800 лв., оповестява " 24 часa ". Генералният шеф на Българско национално радио, който зае поста на 2 юли, на процедура е по-високо заплатен от министър-председателя и президента на България. Данните ни бяха предоставени импровизирано от източници от Народното събрание.

По закон, гласуван от депутатите, генералният шеф на БНР би трябвало да получава заплата колкото ръководител на комисия в Народно заседание. С днешна дата тя е близо 5000 лева Бойко Борисов получава 5900 лева, заплатата на президента надвишава 7600 лева Според контракта, който Костов подписва със Съвет за електронни медии за възлагане на ръководство на БНР, има право и на в допълнение месечно заплащане, не по-голямо от 40% от главната му заплата.

Тази надбавка я дефинира той самият като общоприет шеф. Ако решението на Управителния съвет на БНР от понеделник заран за 25% нарастване на заплатите се отнася и за ръководния екип, то Светослав Костов ще се радва към този момент на заплата от 10 261 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР