БГНЕС Спомени на комунистически функционер и жертва на режима излизат в

...
БГНЕС
Спомени на комунистически функционер и жертва на режима излизат в
Коментари Харесай

Христо Христов: България още не е затворила страницата комунизъм - корупцията е най-яркото свидетелство за това

 БГНЕС Спомени на комунистически функционер и жертва на режима излизат в проучването " Червеният гнет без маска " от Петър Богданов и Христо Христов. Изданието съдържа удостоверение от първо лице за терора и насилието, посредством които Българска комунистическа партия е управлявала България в първите години след 9 септември 1944 г. 

" В сърцевината на тази книга стоят спомените на Стефан Богданов. Това не е единствено един от комунистите със сериозна родова принадлежност към комунистическото придвижване, само че и единственият сътрудник на " Военното разузнаване ", който оставя мемоари ", посочи съавторът и проверяващ журналист Христо Христов.

" Червеният гнет без маска " е по-различна книга, защото за първи път за претърпяното от комунистическия гнет разказва един от синовете на Стефан Богданов – Петър Богданов.

" Обикновено за фамилиите на репресираните споделяме, че са косвени жертви. Например бащата е бил по затвори, мъчения и лагери, а фамилията да е изселено и да страда. За първи път обаче Петър Богданов унищожава едно табу: някой от комунистическо семейство да приказва за претърпяното ", уточни проверяващият публицист.

Според него, България към момента не е затворила страницата " комунизъм " – корупцията е най-яркото удостоверение за това.

" Ако прочетете свидетелствата на Петър Богданов, ще разберете за какво тази страница не е затворена. Тази страница не може да бъде затворена, до момента в който не бъде осмислена и прочетена. Сега е доста съвременно да се приказва за корупция. Но тя не е от през вчерашния ден или отпреди 10 години, а е от комунистическия режим ", безапелационен бе Христов пред . 

Стефан Богданов е неповторим образец, признавайки в последните си години, че целия си живот е дал на вятъра и че " комунизмът е една порочна система, завоалирана с красиви думи ", стана ясно от думите на госта.

" Комунизмът е фалшива концепция, която проповядва, че може да реализира тъждество. Комунистите всъщност си направиха социализъм, само че единствено за тях – по този начин наречените правоимащи. Тази корупция и тази симбиоза сред властта и олигархията са артикули на това време. Докато не се затвори тази страница, българската политика няма да е в услуга на българското общество ", приключи съавторът на  " Червеният гнет без маска ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР