БГНЕС Социологът Андрей Райчев обяви в интервю пред БНР, че според

...
БГНЕС
Социологът Андрей Райчев обяви в интервю пред БНР, че според
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Не мисля, че Борисов цели да ръководи и бъдещия кабинет

 БГНЕС Социологът Андрей Райчев разгласи в изявление пред БНР, че съгласно него новият кабинет след парламентарните избори в завършек на март 2021 година още веднъж ще бъде съдружен, а актуалният министър председател Бойко Борисов едва ли цели да управлява и бъдещия кабинет.

" Не мисля, че Борисов цели да стои министър-председател след възможните постоянни избори през март ", добави той и предвижда, че стремежът би бил солидно показване на изборите, което да разреши присъединяване във властта, " само че надали ще изиска мандат за себе си ".

Абсолютно несъмнено е, че България ще се нуждае от коалиция и след идващите избори, добави Райчев. 

По думите му социолозите не са сбъркали, когато даваха високи равнища на доверие на държавното управление по време на рецесията с ковид. " Социолозите не са сбъркали, само че, първо, това усещане за извънредно висок рейтинг пристигна от обстановката на ковид. От там имаше ситуационен рейтинг и моите сътрудници, които изнасяха данни, от самото начало повтаряха: " Това не е рейтинг, а ситуационен рейтинг “ и той беше доста висок ", посочи Райчев.

Според него откакто отмина суматохата към ковид към този момент може да приказваме за естествен политически рейтинг на главните играчи. " Това, което виждаме в този момент, е резултат не толкоз на ниския рейтинг на Борисов, колкото на това, че с изключение на 25%- 30%, които го поддържат, има над 60%, които са срещу него и точно те заговориха ", добави той.

Според Райчев президентът Румен Радев е станал " знак на митингите, бидейки ляво определен ", което е " голямо политическо достижение " и би било " извънредно неумен ход от негова страна " да размени това " за някаква дребна партия ".

Райчев е уверен, че Българска социалистическа партия няма да почине, само че посочи, че сега в света набира известност нова " зелена " левица, която обаче " е доста надалеч от обичайна левица тук ".

Зелените в България са по-скоро десни, само че това е единствено " на този стадий ", посочи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР