БГНЕС С черни знамена на всичките си сгради БАН започва протести

...
БГНЕС
С черни знамена на всичките си сгради БАН започва протести
Коментари Харесай

БАН с черни знамена на всичките си сгради

БГНЕС С черни флагове на всичките си здания Българска академия на науките стартира митинги против размера на бюджета си за идната година, оповестиха от научната организация. Общото заседание на академията прави оценка дотацията си за 2018 година като "ликвидационна ".
"Българската академия на науките е главната и най-ефективната научна институция в страната. Нейното заличаване ще има мощно отрицателни последствия върху развиването на България и няма да бъде простено от потомците ни ", се акцентира в мнението.

Академиците упорстват за "спазване на европейските правила и на поетите национални задължения в региона на науката " и приканват обществеността за поддръжка.

Според проектобюджета Българска академия на науките ще получи към 83 млн. лева, до момента в който през тази година разполагаше с над 90.

През първия мандат на Бойко Борисов като министър председател властта влезе в тежък конфликт с академията, откакто парите й бяха внезапно понижени, а тогавашният финансов министър Симеон Дянков разяснява, че в Българска академия на науките има "феодални старци " и че просвета би трябвало да се прави и в университетите, като финансирането за нея би трябвало да идва и от свободния пазар.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР