БГНЕС Предсрочните избори ще довършат нещо недовършено от вота на 4

...
БГНЕС
Предсрочните избори ще довършат нещо недовършено от вота на 4
Коментари Харесай

Тодоров: Да се води борба с комунизма е архаично

 БГНЕС Предсрочните избори ще довършат нещо незавършено от вота на 4 април. Надявам се акцията да премине с спор по значимите за обществото тематики. Това съобщи пред Българска национална телевизия политологът проф. Антоний Тодоров във връзка формалния старт на предизборната акция.  

" От 89-а година имаме едно ново потомство, и не би трябвало да му припомняме непрестанно какво е било преди този момент. Това потомство съди за демокрацията по своите лични критерии. И в случай че някой през днешния ден води битка с комунизма, това е архаично ".

" Какво значи да спечелиш изборите, в случай че не можеш да формираш държавно управление и да управляваш? Това значи че не си ги спечелил и това ще бъде ориентацията в този момент на обществото за сполучливо показване на партиите, уточни политологът. Според него изборната система е значима, само че тя е просто инструментът. От една изборна система би трябвало да желаеме да отговори на две упования: първо множеството от политическите трендове в обществото да бъдат показани в Народното събрание. Второ - да може да се сформира държавно управление, което да работи. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР