БГНЕС Последната анкета на Евробарометър показва, че за 94% от европейските

...
БГНЕС
Последната анкета на Евробарометър показва, че за 94% от европейските
Коментари Харесай

Над 90% от европейците считат климатичните промени за сериозен проблем

 БГНЕС Последната анкета на Евробарометър демонстрира, че за 94% от европейските жители отбраната на климата е приоритет, 91% считат, че изменението на климата е " сериозен проблем ".

Европейската комисия би трябвало да показа на следващия ден законопроект за климата, прочут като " Закон за климата ".

Резултатите от изследването на публичното мнение в Европейски Съюз демонстрират, че жителите приканват европейските и националните управляващи да създадат повече за запазване на околната среда.

Климатичните промени са най-важният аспект на околната среда за 53 % от интервюираните, а 46 % споделят, че това е замърсяването.

Около 80 % от жителите на Европейски Съюз считат, че отговорността е най-вече на огромни компании и промишлености, които не вършат задоволително за попречване на климатичните промени, до момента в който 67% са на мнение, че жителите не са задоволително дейни в тази област. Според 33 % би трябвало да променим метода, по който консумираме, с цел да защитим по този метод околната среда, а 31 % считат, че би трябвало да променим метода, по който произвеждаме и търгуваме.

Над три четвърти от интервюираните споделиха, че екологичните проблеми имат директно въздействие върху живота и здравето им, до момента в който 89% са загрижени за резултата на пластмасата върху околната среда.

Що се отнася до ограниченията, които жителите чакат от националните и европейските управляващи, 72% считат, че техните държавни управления не вършат задоволително за околната среда и климата, а 68% считат, че Европейски Съюз не прави задоволително.

Точно 67 % от жителите чакат ограничения за облекчение на преработването на пластмасата, а същият брой желае понижаване на пластмасовите опаковки. Около 88 % считат, че облеклото, което се създава, би трябвало да бъде по-трайно, а 74 % от жителите желаят да предизвикват повече изхабяване на към този момент употребявани облекла, а не да купуват нови. 77 % желаят облеклата да бъдат направени от рециклирани материали, написа още " Българска национална телевизия ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР