БГНЕС Подадени са близо 72 хил. заявления за гласуване в чужбина.

...
БГНЕС
Подадени са близо 72 хил. заявления за гласуване в чужбина.
Коментари Харесай

ЦИК: Подадени са близо 72 хил. заявления за гласуване в чужбина, секциите ще бъдат над 750

 БГНЕС Подадени са близо 72 хиляди заявки за гласоподаване в чужбина. Това сподели представителят на ЦИК Цветозар Томов и добави, че това са към 15 хиляди по-малко от изборите на 4 април. 

" От което обаче не следва, че ползата на българските общности отвън страната е по-слаб. Съществува една много огромна разлика сред обстановката преди изборите през април и сегашната обстановка, и тя е в това, че този път бяха открити над 500 секции въз основата на дали своят вот 100 или повече гласоподаватели в разнообразни места в света. Това, както проличава и по броя на подадените заявки, се отразява демотивиращо на хората в тези места, където по този начин и по този начин има секция да подават заявки ", сподели Томов. 

Той изясни, че към момента не е явен броят на секциите, които ще бъдат разкрити в чужбина, само че те сигурно ще бъдат сред 750 и 800. 

Най-много, обичайно, секции ще бъдат открити във Англия, Германия и Турция. Окончателното решение и изясненост за броя на секциите в чужбина ще бъде взето до една седмица, сподели представителят на ЦИК.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР