БГНЕС По-големият стимул да се ваксинират хората ще бъде, ако заповедта

...
БГНЕС
По-големият стимул да се ваксинират хората ще бъде, ако заповедта
Коментари Харесай

Алибегов: Ваксинираните да работят без маска

 БГНЕС По-големият тласък да се имунизират хората ще бъде, в случай че заповедта е “който е имунизиран да работи без маска ", само че с рекстрикции, дебнене и санкции няма да стане. Това сподели Ричард Алибегов, ръководител на Българската асоциация на заведенията и ръководител на Конфедерацията на българския туристически бизнес пред Нова телевизия по мотив носенето на маски от личния състав на заведенията и махането им – при положение, че всички показват документ за направена имунизация.

“В заповедта се споделя, че всички в търгвския обект би трябвало да са имунизирани – от 20 индивида, 15 са имунизирани, а 5 отхвърлят – т.е. преимущество за имунизираните няма да има (трябва да носят маски). Също по този начин би трябвало и формулировка какво е “малко заведение ". Защо в огромното, в случай че всички са имунизирани би трябвало да носят маски? ", пита той.

По думите му 90% от клиентите са навън през лятото и от сектора ще упорстват да не се носят маски през летните месеци.

Вече виждаме стикери за имунизиран личен състав, залепени на заведения за хранене и хотели. Но дейно ли е това?

“Ще стартира вътрешна акция за имунизиране на личния състав, което ще направи този непринуден акт леко манипулиран. Рискуваме с този стикер да стартира дискриминация за наемане единствено на имунизирани, сподели Павлин Косев от Варненската асоциация на хотелите и заведенията за хранене.

Ричард Алибегов уточни, че в доста обекти има имунизирани, само че става въпрос за 100% имунизация – от хигиениската до шефа. Възможно ли е това? Мисля, че не, счита той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР