БГНЕС Лейбъристката опозиция във Великобритания поиска задълбочено независимо разследване за начина,

...
БГНЕС
Лейбъристката опозиция във Великобритания поиска задълбочено независимо разследване за начина,
Коментари Харесай

Опозицията във Великобритания иска разследване на разходите на Борис Джонсън

 БГНЕС Лейбъристката съпротива във Англия изиска задълбочено без значение следствие за метода, по който консервативното държавно управление изразходва средствата на данъкоплатците след обвинявания за финансирането на ремонт на жилището на премиера Борис Джонсън, съобщи Българска телеграфна агенция.

Бившата дясна ръка на Джонсън Доминик Къмингс тази седмица съобщи в уеб страницата си, че министър председателят желал ремонтът да се финансира от частни донори. В петък член на държавното управление съобщи, че Джонсън е платил за ремонта " от личния си джоб ", без обаче да посочи дали той е върнал пари на донор.

Депутатката лейбъристка Джес Филипс съобщи, че партията й ще насочи незабавно запитване по въпроса идната седмица в Народното събрание. Разследването би трябвало да откри " дали са възлагани контракти с есемеси, дали се дават данъчни облекчения с есемеси и дали министър председателят употребява приятелите си за набиране на пари за ремонт на жилището си ", съобщи Филипс, имайки поради замяна на есемеси с индустриалеца Джеймс Дайсън.

Би Би Си наскоро разкри тази замяна на есемеси, в която Дайсън желае от Джонсън при започване на пандемията " да уреди " данъчния статут на служащите му, които да дойдат във Англия да създават респиратори. Джонсън отвърнал през март 2020 година: " Ще го уредя на следващия ден! Имаме потребност от вас. "

Тази заран държавното управление още веднъж отхвърли тези изказвания. " Премиерът е поел разноските за ремонт на жилището си, това е напълно ясно ", сподели министърката на интернационалната търговия Лиз Тръс, която увери, че Джонсън " от самото начало е спазвал разпоредбите ".

Според нея сегашната спекулация има за цел да отклони вниманието на британците от " фантастичната работа ", която е свършило държавното управление в битката с епидемията от COVID-19.

Избирателната комисия, която дефинира разпоредбите за дарения на политически партии и техните разноски, съобщи, че води следствие по случая.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР