БГНЕС Индийският вариант на новия коронавирус, известен още като Делта, може

...
БГНЕС
Индийският вариант на новия коронавирус, известен още като Делта, може
Коментари Харесай

Какви са симптомите на индийския вариант на новия коронавирус?

 БГНЕС Индийският вид на новия ковид, прочут още като Делта, може да се прояви със стомашно-чревно разстройство, оповестяват международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" От такива признаци на инфекцията в последно време се оплакват доста руснаци, инфектирани с Ковид-19 ", сподели белодробният експерт доктор Алексей Никишенков. 

" Обикновено не знаем пред какъв вариант сме изправени, тъй като в рутинната процедура не се вършат проучвания за подвида на ковид. Но мога да отбележа, че напоследък, откакто стартира разпространяването на варианта Делта, пациентите с ковид все по-често се оплакват от разстройства на стомашно-чревния тракт - диария, коремни болки.

Тези признаци се прибавят към известните отпреди - кашлица, уязвимост, болки в мускулите ", сподели той.

Появата на " стомашен коронавирус " при пациентите, инфектирани с разновидността Делта, удостовери и имунологът доктор Владимир Болибок.

" За варианта Делта, който в този момент нападна, е присъщ така наречен " стомашен коронавирус ". Често към известните признаци се прибавят болки в корема, повръщане и диария ", сподели той.

Вирусологът доктор Виктор Ларичев е безапелационен, че всички признаци, проявявани до момента от пациентите, инфектирани с главния вид на ковид, остават настоящи и при индийския вариант. " Симптомите остават същите. При всички инфекциозни болести първо се покачва температурата - това е било по този начин, по този начин и остава ", акцентира той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР