БГНЕС Госпожите Манолова и Дончева очевидно не са нито гледали, нито

...
БГНЕС
Госпожите Манолова и Дончева очевидно не са нито гледали, нито
Коментари Харесай

Хаджигенов отвърна остро на Мая Манолова

 БГНЕС Госпожите Манолова и Дончева явно не са нито гледали, нито чули, нито разбрали, както нормално. Това сподели пред " Фокус " Николай Хаджигенов от " Изправи се! Мутри вън! ", .

В нея Мая Манолова и Татяна Дончева се разграничиха от Хаджигенов, а мотив за това бе присъединяване на юриста в утринния блок на Българска национална телевизия, където той разгласи подготвеност да се жертва за министър в кабинет на малцинството с мандата на " ИТН ", който да бъде подсилен с гласовете от Българска социалистическа партия. Сутринта Хаджигенов отговори позитивно и на въпрос от водещата дали обединението, в която взе участие, би приела гласове и от Движение за права и свободи и ГЕРБ.

Това е толкоз допустимо, колкото Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи или даже ГЕРБ да решат да поддържат държавно управление на малцинството или каквото и да било и вие да не им вземете гласовете. Да, това е коментар на същински политик. Те приказват едно, а вършат друго. Иначе казано - поради някакви техни отзиви, те са подготвени да излъжат гласоподавателите, казвайки им, че можем да не вземем гласовете на Движение за права и свободи. Аз, в случай че съм на Движение за права и свободи и ГЕРБ, бих подкрепил всяко едно държавно управление на малцинството. Искам да видя по какъв начин Манолова или Дончева или който и да било, няма да им вземе гласовете. Това в правния мир въобще не е допустимо. На вратата на Народното събрание няма да пуснат депутатите на ГЕРБ и Движение за права и свободи? Това е смешно ",допълни той.

По-рано през днешния ден на брифинга Мая Манолова разгласи яростно:

" Изразеното от господин Хаджигенов мнение тази заран по националната телевизия е негово персонално мнение, което по никакъв метод не ангажира обединението " Изправи се! Мутри вън! ". Нееднократно в предизборната акция сме декларирали ясно, че нито ще даваме поддръжка, нито ще търсим поддръжка от ГЕРБ и Движение за права и свободи. В диалози и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме. С ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия в пазарлъци за държавно управление не влизаме ".

Тя внесе конкретизиране за ролята на Николай Хаджигенов в обединението. От думите й стана ясно, че политическите им пътищата могат да се разделят.

" Г-н Хаджигенов беше съпредставляващ обединението " Изправи се! Мутри вън! дружно с мен до провеждането на парламентарните избори. Предстои да се образува парламентарната ни група, която ще избере свое управление и свои представители, които ще показват мнението на парламентарната група. Всъщност, не е наложително господин Хаджигенов да е част от тази парламентарна група, изключително в случай че счита да става министър с поддръжката на ГЕРБ и на Движение за права и свободи.

Нито един от определените депутати, който си разреши да влиза в сделки за министерски кресла, постове и позиции, няма да бъде част от парламентарната ни група. Казали сме ясно, че водим диалози, ще водим диалози с " ИТН " и " Демократична България " за общи дейности след влизането ни в Народното събрание. Казали сме ясно какви ще бъдат първите стъпки на " Изправи се " след влизането ни в Народното събрание ", съобщи още Мая Манолова.

" Ако някой е решил да се жертва да е министър, може да го направи в персонално качество. Няма да позволим никакво леке върху парламентарната група. Казали сме ясно без ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това е нашата идея, сподели Манолова. - Говорим обществено, защото става дума не за някакви персонални планове, които да касаят персони, а се отнасят до планове, които ангажират бъдещата парламентарна група, " Изправи се ", по тази причина почтеният отговор пред българските гласоподаватели е това да стане обществено пред медиите ", съобщи още Манолова.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР