БГНЕС Една прекрасна инициатива за пореден път внася лъч просветление в

...
БГНЕС
Една прекрасна инициатива за пореден път внася лъч просветление в
Коментари Харесай

Стефан Вълдобрев със силни думи към абитуриентите: Бъдете готови за тази отговорност

 БГНЕС Една прелестна самодейност за следващ път внася лъч прояснение в мозъците на всички, на които занапред следва да навлязат в огромния живот -  " 12 писма до дванадесетокласниците " на Емилия Славова. Кампанията стартира на 24 май - Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност - като в продължение на две седмици всеки ден излиза по едно писмо от известни български писатели, артисти, художници, общественици.

Днес Стефан Вълдобрев насочва мощни думи в едно от писмата в инициативата - вижте по-долу част от писмото, което обичаният сценичен и киноактьор, режисьор, музикант и фронтмен на " Обичайните обвинени "  написа до абитуриентите.

" Познавам ви добре. Впечатлен съм от вашата прозорливост, от вашата съсредоточеност, от зрелостта ви. Последната ненормална година на безпорядък, локдауни и пандемия ви направи още по-силни, тъй като видяхте, че  " там горе по върховете " стоят едни слаби и комплицирани хора. Разбрахте го бързо и също по този начин бързо пораснахте - нямате самообладание още веднъж да сглобите разглобения свят.

Смисълът на живота е да изпитваш наслада от работата си и да намериш индивида, с който искаш да остарееш дружно. Съвсем скоро ще ви се случат и двете неща - ще попаднете на специалността, която ви приляга най-добре, ще срещнете и индивида до вас. 

Чудите се по какъв начин ще ги познаете (човека и призванието)? Ще ги познае интуицията ви. На минутата. Това не се взема решение, не се мисли. То е ясно като бял ден. Усещаш го внезапно и изрично. Укротява бесовете ти и те прави по-добър. Дишаш насечено, започваш да светиш, усмихваш се, полудяваш, имаш възприятието, че в случай че протегнеш ръка, ще откъснеш звездите от небето като череши. Появи ли се това чувство, следвайте го безотказно. Запазете тази пристрастеност през целия си път. В нея е решението за възможните проблеми, спасението от вероятните компликации. 

Минете през идващия интервал на историята с убеденост и класа. Виждате го с очите си – всичко, правено по остарелия метод, към този момент няма да се прави по този начин. Идвате вие. Предстоят нови правила на играта и вие ще ги определяте. Бъдете подготвени за тази отговорност. 

И, апелирам ви, не забравяйте - може да се преинсталира софтуера на света, само че в новата версия постоянно би трябвало да има място за морал, доброта и човещина. Машините са нежни, мимолетни. Една рисунка върху стената на пещера е по-вечна от всеки компютърен файл, по този начин мисля. Хората сме духовни същества, това е нашето естествено положение. А богатия дух на земята, в която сте родени, е като спомагателен орган в телата ви - дръжте се за него.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР