БГНЕС Две деца са починали след заразяване с коронавирус. Едното е

...
БГНЕС
Две деца са починали след заразяване с коронавирус. Едното е
Коментари Харесай

Неприятна статистика! 12 деца са починали от коронавирус от началото на епидемията у нас

 БГНЕС Две деца са умряли след заразяване с ковид. Едното е момиченце на 7 години с хронично неврологично заболяване, а другото е било на 9 години.

По-голямото дете е умряло в болница в Пловдив на 19 септември, само че и към днешна дата не попада в формалната информация, която Здравното министерство разгласява всеки ден. От ведемоството потвърдиха случая и обясниха, че в системата, като причина за гибелта, е записано друго заболяване - тежка форма на анемия.

Само през този месец невръстните жертви на Ковид са към този момент 3, откакто при започване на септември бебе умря в болничното заведение в Ловеч, оповестява Българска национална телевизия.

От началото на пандемията броят на умрелите деца от Ковид 19 е 12 като в този брой не е включено 9-годишното момиченце. Въпреки че съгласно специалистите занапред се чака да има нарастване на случаите, броят на инфектираните под 18 години през четвъртата вълна е съпоставим с най-тежките моменти на болестта в края на предходната година и напролет на тази.

През предходната година най-вече инфектирани деца за ден е имало на 31 октомври - 192. По време на вълната тази пролет върхът е бил 185 - на 16 март. Заразените деца през днешния ден са 175. По-уязвими ли са децата към делта разновидността на ковид - потърсихме мнението на педиатри.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР