БГНЕС Бургаският депутат Валентин Касабов е от ярките и изявени личности

...
БГНЕС
Бургаският депутат Валентин Касабов е от ярките и изявени личности
Коментари Харесай

Кой беше Валентин Касабов?

 БГНЕС Бургаският народен представител Валентин Касабов е от ярките и изявени персони на Бургас. Роден е на 6 февруари 1958 година. Потомък е на знатни българи. По майчина линия е правнук на поп Стамат Стаматов от Малко Търново, който е комитетски ковчежник на Васил Левски.

Дядото на Валентин Касабов е именитият полковник Добри Касабов, който записва името в историята си като прави именития пробив в Унгарските Алпи през зимата на 1945 година против частите на ген. Джордж Патън. Носител е на пълководнически медал за смелост " Св. Александър Невски ".

Валентин Касабов работи от 1987 година като публицист за районни и национални медии. През 1990 година в Бургас основава първия опозиционен вестник " Бряг ", в който е основен редактор.

Журналистическата му кариера продължава като зам.-главен редактор на най-големия ежедневник в района " Черно море юг " за интервала 1993 - 1997 година

След това продължава работата си като ефирен водещ и създател на публицистичното предаване " Паралакс " в ТВ СКАТ.

В зората на демократичните промени Касабов е измежду създателите на първото опозиционно придвижване в Бургас - Клуб " 19 ноември ", което става ядрото на бъдещата конструкция на Съюз на демократичните сили в града през 1989 година. През 1999 година става създател на първата конструкция на Движение " Гергьовден " в Бургас.

Валентин Касабов е избиран за общински консултант в Бургас през три мандата: 1999 - 2003 година, 2007 - 2011 година и 2011 - 2015 година

Народен представител е в 43-то и 44-то Народно заседание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР