БГНЕС Бившият американски държавен секретар Колин Пауъл е починал следствие на

...
БГНЕС
Бившият американски държавен секретар Колин Пауъл е починал следствие на
Коментари Харесай

Колин Пауъл загуби битката с Covid-19

 БГНЕС Бившият американски държавен секретар Колин Пауъл е умрял разследване на затруднения от Covid-19. Това излиза наяве от обява на фамилията му във Facebook. От обявата се схваща, че 84- годишният Пауъл е бил изцяло имунизиран. Семейството също благодари на медицинския център Уолтър Рийд за грижите.

" Загубихме един незабравим и обичащ брачен партньор, татко, дядо и популярен американец, “ се показва в обявата във Facebook.

Toй бе първият цветнокож държавен секретар и водеща фигура при старта на войната в Ирак през 2003-а. Пауъл е служил при четирима президента и бе прочут с това, че странеше от политическите полемики.

Пауъл е служил като консултант по националната сигурност на Съединени американски щати при президента Роналд Рейгън от 1987 до 1989 година Като армейски военачалник, той е бил ръководител на Съвместния началник-щаб на военните при президента Джордж Х. У. Буш по време на войната в Персийския залив през 1991 година, в която ръководените от Съединени американски щати сили изгониха иракските войски от прилежащ Кувейт.

Той е 65-ият държавен секретар на Съединени американски щати през интервала 2001 – 2005, при президента Джордж У. Буш, и първият с афроамерикански генезис на тази позиция.

Бившият президент Джордж Буш сподели, че той и някогашната първа дама Лора Буш са " надълбоко натъжени " от гибелта на Пауъл.

" Той беше популярен публичен чиновник и необятно почитан у нас и в чужбина “, сподели още Буш.  " И най-важното, Колин беше фамилен човек и другар. Лора и аз изпращаме на Алма и техните деца нашите откровени съболезнования, когато си напомнят живота на този популярен човек ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР