БГНЕС За да организираме всичко около тестването на учениците са ни

...
БГНЕС
За да организираме всичко около тестването на учениците са ни
Коментари Харесай

Денков: Ваксинираните и преболедувалите ученици няма да бъдат тествани

 БГНЕС " За да организираме всичко към тестването на учениците са ни нужни два дни след доставката им. Казваме, че в случай че ги имаме в понеделник – присъственото образование ще стартира в сряда. На този стадий това важи единствено за 1-4 клас, тъй като при тях е най-нужно да бъдат в клас ". Това съобщи в студиото на " Здравей, България " просветителният министър акад..

" Очаквам до една седмица по-късно да можем да вкараме и по-големите възпитаници. Предпазлив съм в обещанията, тъй като могат да се случат доста непредвидени неща ", добави той.

Той изясни и доводите тестванията да се вършат в учебно заведение, а не у дома.

" Имаме известни подозрения, че има възможност тестванията у дома да бъдат манипулирани. Крайното решение на здравното министерство е такова. Тестът се прави пред всички и в случай че има положителен тест, детето се отделя ", сподели просветният министър.

" За 1-ви до 4-ти клас класният началник при започване на деня в понеделник и четвъртък дружно с двама помощници би трябвало да направи теста. Проблемът с тестванията, които са определени, е, че те не са толкоз лесни, тъй че децата сами да ги създадат. Това е компромисът, който трябваше да бъде изработен, с цел да не влиза нищо в устата на децата. Тези проби са по-добре издържани от здравна позиция. Всички, които влизат в учебно заведение, би трябвало да са си създали тест два пъти седмично, или да имат ваксина или документ “, сподели още министърът.

Денков напомни, че от 15 септември до 15 октомври броят на инфектираните деца на дневна база се е нараснал с 5 пъти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР