БГНЕС Ваксините бяха натоварени с много нереалистични очаквания. Предизвикват изработването на

...
БГНЕС
Ваксините бяха натоварени с много нереалистични очаквания. Предизвикват изработването на
Коментари Харесай

Мангъров заяви кога ще отмине пандемията

 БГНЕС " Ваксините бяха натоварени с доста нереалистични упования. Предизвикват изработването на един единствен антиген. Очевидно за вируса не е проблем този спайк протеин да мутира и да заобиколи отбраната. Необяснима е тази обсесия с имунизациите. Всички имунизирани ще прекарват Ковид-19. Коронавирусът ще си отиде, когато мине през популацията на цялото земно кълбо ", съобщи инфекционистът доц. Атанас Мангъров пред Bulgaria On Air.

" В страни, в които има високо ваксинално покритие, се употребява РНК имунизацията, и се споделя, че нейната успеваемост против заразяване е спаднала до 40%, до момента в който успеваемостта ѝ против тежко заболяване е към 80-90%. Във Англия, където се употребява AstraZeneca, успеваемостта против заразяване е спаднала до 0 а против тежко заболяване - към 60% ", даде образец той. 

Доц. Мангъров напомни, че всички производители на ваксини незабавно желаеха да бъдат освободени от всякаква отговорност за следствията и това им беше обезпечено.

" Всеки, който желае да се имунизира, дано да отиде и да се имунизира. Преди това би трябвало да подпише осведомено единодушие, че всичко което му се случи в идващите години, ще бъде на негова отговорност. Има странични реакции, които са след години. Ваксината на AstraZeneca беше спряна от приложимост в нашата страна, тъй като се оказа, че провокира тромбози. Ваксината на Pfizer се оказа, че провокира миокардити ", сподели инфекционистът. 

" Тези ваксини бяха създадени за доста малко време. Ваксинирахме се и нещата не се получиха. Нормалният период да се изпита една ваксина и да получи същинско позволение за приложимост е най-малко 10 години. Тези неща не могат да се открият за 2-3 месеца. При естествени условия нито една от тези ваксини не би получила позволение за приложимост ", безапелационен е доцент Мангъров.

Той отсече, че ваксините не могат да спрат коронавируса и прикани лекарите да лекуват. Който не желае да бъде доктор, просто да напуща специалността, настоя доцент Мангъров. 

" Преди два дни български академик сподели, че няма проблем да се имунизират бременните. Във Англия има над 600 случая на импровизиран аборт след имунизация. Това са неща, които би трябвало да се проучат ", уточни лекарят.

Доц. Мангъров посочи, че е хубаво, че ги има тези ваксини и той не е срещу тях.  

" Аз не съм антиваксър. Против съм тези ваксини да бъдат налагани с административни способи и обществени изолации - човек да е изправен пред заплахата да загуби работата си. Ако някой ви уволни поради това, че не сте имунизирани, вие би трябвало да го съдите. Не бива налагането им да се ползва силово ", съобщи той.

" Има ли сме много случаи на Делта вид в нашата болница. Нищо по-различно. Научихме ретроспективно, повече от месец след изписването им, че те са били с Делта вид ", приключи доцент Мангъров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР