БГНЕС Ваксиналното покритие в България е под 20%, което означава, че

...
БГНЕС
Ваксиналното покритие в България е под 20%, което означава, че
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: 80% от ваксините не са използвани, защото хората не са информирани

 БГНЕС " Ваксиналното покритие в България е под 20%, което значи, че от всички ваксини, които купуваме, 80% остават неизползвани, а повода, че на хората не им е обяснено на понятен език от доверени източници какво би трябвало да се направи ", сподели зам.-председателят на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание др Александър Симидчиев в " Лице в лице " по bTV.

В тази връзка би трябвало да се организира осведомителна акция, само че тя би трябвало да е ориентирана да разсее подозренията им, тя би трябвало да бъде таргетирана към избрани групи, като първата стъпка е да се проучат страховете и настройките, с цел да се изработят верните послания, тъй като в случай че единствено се усмихваме от тв приемника, това няма резултат, предлага лекарят.

" Ние не агитираме за нищо друго, с изключение на хората да създадат осведомен избор за имунизациите, а не да бъдат заблуждавани от недостоверни източници ", сподели зам.-председателят на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание.

" По целият свят има съвсем 5 милиарда дози, сложени в международен мащаб, а ние сме на дъното на опашката, по-назад от Румъния и Северна Македония ", означи Симидчиев.

" 5 милиона дози ваксини са налични, само че ще бъдат закупени още 1,5 милиона дози, а това се постанова, тъй като в договорите за закупуването при сключването им е заложена наказателна клауза в размер на 100%, тъй че даже да не ги вземем, би трябвало да ги платим ", сподели зам.-председателят на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание.

" Хибридна истина е, че имунизираните се заразяват и популяризират вируса, тъй като това е реалност, изваден от подтекста. Ваксините не защищават от заразяване, само че предотвратяват хоспитализация и тежко изкарване на заболяването, трансформирайки " ковид в грипче ", сподели Симидчиев.

" Ще ми даде успокоение, когато законопроекта за противопоставяне мина през Народното събрание със съответните параметри. Когато тръгваме към жълта зона би трябвало да почнем да подхващаме ограничения ", сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР