БГНЕС В дебата за вот на недоверие управляващите казаха, че ако

...
БГНЕС
В дебата за вот на недоверие управляващите казаха, че ако
Коментари Харесай

Корнелия Нинова с нова атака към кабинета и Борисов

 БГНЕС " В дебата за избор на съмнение ръководещите споделиха, че в случай че държавното управление падне, няма кой да реши рецесията с водата и боклука. Точно противоположното е. Оставането на кабинета Борисов е гаранция за нови и нови рецесии. "   -това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Разград, където е по покана на кмета Денчо Бояджиев във връзка празника на града, оповестиха от пресцентъра на партията.

Тя разяснява, че преди дни ръководещите са сътворили ново и рисково напрежение с импортирана на мрачно, сред първо и второ четене, корекция в закона за Българска народна банка, с която отварят малка врата за смяна на курса лев по отношение на евро.

" След като авторитетните   професор Вучева, проф Дуранкев и други финансисти и икономисти разкриха рисковете за България, през днешния ден министър председателят подсигурява, че няма да има амортизация на лв. и повишаване на стоките и услугите. Гарантира на думи. Документите приказват друго. "

Затова имам 5 въпроса към Борисов:

1. Взимал ли е Министерският съвет решение за такава смяна в закона?-  по наша информация, не. Защо Министерски съвет бяга от тази отговорност и се крие зад депутати.

2. Разпореждал ли сте на Менда Стоянова да внася тази корекция в последния миг без публично разискване?

3. Стои ли партия ГЕРБ зад това предложение?

4. Вярно ли е, че Управителният съвет на Българска народна банка не е питан за мнение и негови членове са научили от медиите?

5. Истина ли е, че има външен напън за това решение? " - сподели Корнелия Нинова.  

Според нея  за следващ път значими за българите решения се вземат на мрачно, съзнателно се скриват в някоя преходна наредба на закон, не се чуват експертите и за последствията никой не е виновен. " Ето този модел на ръководство на страната би трябвало и може да бъде спрян. Алтернативата в съответния случай: или оттеглете този текст, или запишете експлицитен различен, че по време на договарянията и до влизането в Еврозоната България няма да трансформира курса лев-евро. Всичко останало са празни приказки за наивници ", разяснява Нинова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР