БГНЕС ...

БГНЕС</TD
Няколко епруветки с етикет едра шарка“ бяха открити случайно от
Коментари Харесай

Откриха случайно епруветки с едра шарка в лаборатория в САЩ

БГНЕС
Епруветките със замразени проби от едра шарка били открити на дъното на фризер в лабораторията при почистването му.

" Епруветките са открити напълно инцидентно при разчистване на фризер в лаборатория изследване и създаване на ваксини. Няма данни служителят да е бил в контакт с пробите. Лаборантът е носил маска и ръкавици от самото начало “, споделят от Центъра.

Едрата шарка или вариола е оповестена за изчезнала от Световната здравна организация през 1980 година Преди наложителната имунизация за вариола заболяването, която елементарно се предава от човек на човек, заразявала 15 милиона души годишно, убивайки към 30% от тях.

Последната позната зараза от вариола в Съединените щати е през 1947 година

През 2014 година чиновници в Националния здравен институт на Щатите откриват шест епруветки с вариола в необработен склад. Две от епруветките съдържали жив вирус. Тогава от Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите споделят, че няма данни нито един чиновник да е бил в контакт със наличието на епруветките.

От години в здравната общественост се води яростен спор дали епруветки с проби на едра шарка би трябвало да се съхраняват. Повечето медици считат, че всички познати проби би трябвало да бъдат унищожени.

Рутинните имунизации за вариола в Щатите стопират през 1972 година, само че военните и някои учени към момента се имунизират.

Изчислено е, че смъртността на едрата шарка е към 20 до 40%. Много от оживелите ослепяват отчасти или изцяло. В интервала на 20 век вариолата убива сред 300 и 500 смъртни случая в международен мащаб.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР