БГНЕС > Снимката е архивнаОбвиняемият С.Т. живеел в Северна Македония и

...
БГНЕС
> Снимката е архивнаОбвиняемият С.Т. живеел в Северна Македония и
Коментари Харесай

На АМ Тракия: Шофьор сложи банкнота в паспорта си и го остави върху багажника на патрулка!

 БГНЕС > Снимката е архивна
Обвиняемият С.Т. живеел в Северна Македония и работел като водач на товарен автомобил. Той постоянно прекосявал през територията на България, с цел да транспортира разнообразни артикули и товари.

На 24 септември обвиненият дошъл в България с товарния автомобил, с цел да извърши курс от Шумен до Северна Македония. На 25 септември 2020 година натоварил стоката и потеглили за родината си. Към 19,30 часа се движел по автомагистрала " Тракия “ край Пловдив в посока София. Той знаел, че е неразрешено при придвижване по автомагистрала да се стопира за престой или паркиране отвън обозначените места.

Въпреки това, С.Т. спрял и отбил в спешната лента, с цел да направи 45-минутен престой, тъй като изтичало позволеното му време за шофиране без отмора. Около 20,30 часа при обход на автомагистралата в региона на Пловдив полицейските чиновници забелязали товарния автомобил в спешната лента. Те се доближили до моторното транспортно средство и поискали документите от лидера С.Т. 

Осъзнавайки, че поради неправилното прекъсване в спешната лента на автомагистралата може да бъде глобен, обвиненият решил да даде рушвет – пари, на полицейските чиновници, с цел да не изпълнят служебните си отговорности и да не му наложат санкция. За задачата той сложил банкнота от 10 евро в паспорта си, след което с другите документи го оставил на багажника на полицейския автомобил. 

Когато служителите на реда отворили паспорта, С.Т. им споделил, че банкнотата била предопределена за двамата. Служителите на Министерство на вътрешните работи не взели парите и неотложно уведомили дежурния проверяващ служител на реда. Междувременно на С.Т. бил формиран фиш по Закона за придвижване по пътищата. Обвиняемият е бил арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор, след което му е взета мярка за неотклонение " гаранция “ в размер на 200 лв. и му е  наложена възбрана да напуща България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР