БГНЕС Смятам, че политизацията е изключително голяма, а поляризацията – непоносима.

...
БГНЕС
Смятам, че политизацията е изключително голяма, а поляризацията – непоносима.
Коментари Харесай

Ушев: COVID-19 изкара наяве най-противните черти на човешкия характер

 БГНЕС " Смятам, че политизацията е извънредно огромна, а поляризацията – непоносима. Това е една от аргументите обстановката в България да е такава – токсична “. Това сподели пред БГНЕС известният български режисьор, аниматор и графичен дизайнер Теодор Ушев.

Според създателя, чийто късометражен анимационен филм " Сляпата Вайша “ (направен по едноименния роман на Георги Господинов) получи номинация за " Оскар “ през 2017 година, хората към този момент са станали извънредно нетолерантни. Той недоумява и тъй като хората на изкуството и културата не взимат отношение по тематиката, обвързвана публичното неодобрение, което от месеци се излива по площадите на София и огромните градове на страната.

" Всеки знае повода, за която мълчи. Много е тежко, когато казваш нещо, незабавно ти скачат хиляди хора за това, че не са съгласни. Аз не желая да вменявам на никого мисли, нито пък да втълпявам нещо “, показа още той.

" Аз нямам проблем да си приказвам с който и да е, от който и да е политически набор. Да не приказваме за създатели. За мен всеки е на първо място актьор, а по-късно е всичко останало. Не разделям никого на това на каква партия или придвижване симпатизира “, сподели още Теодор Ушев.

Защо обаче се стигна дотук страната ни да се окаже по този начин разграничена, пита се той. " Аз имам една доктрина, че нещата не са единствено в последните 10 години. Мина доста време, в което се случваха избрани процеси. В един миг всички те се събраха и концентрираха в нещо като инстантно кафе – всички отрицателни трендове се концентрираха, а позитивните неща изчезнаха “, счита актьорът.

За него най-тревожната истина е, че май сме не запомнили да бъдем положителни.

" Вече стана образец, че COVID-19 e бил като лакмус са негативните неща, които са се случили, само че аз считам, че в действителност е правилно. Не единствено тук, в България. Просто историята с този вирус изкара на повърхността най-гнилите и най-противните черти на човешкия темперамент, както и на човешката народопсихология. И във Америка, и във Франция, на всички места. Вместо да станем по-добри, ние станахме по озлобени и по-мразещи се самите себе си. Всичко е навързано, няма една причина за нещата, което е доста дълъг диалог “, сподели още Теодор Ушев.

Според него обществото би трябвало да преживее някакъв катарзис, с цел да свърши този развой на разделяне, а всичко да завърши позитивно, въпреки че на този стадий наподобява невероятно хората просто да плеснат с ръце и да се прегърнат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР